Callebaut

Horká čokoláda Callebaut 54,5 % 1 kg

  • 15,49 €
  • na sklade 17 ks
Do wishlistu

Varianty produktu:

Ďalšie farby:

Popis produktu

Pravá belgická horká čokoláda s obsahom kakaa min. 54,5%. Jedná sa o tmavú čokoládu s vyváženou horkou chuťou kakaa. Vhodná na pralinky, čokoládové dezerty a horkú čokoládu.

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut s vyváženou horkou chuťou kakaa, s ideálnou viskozitou. Vhodná na výrobu ozdôb, praliniek, poťahovanie a na prípravu horúceho čokoládového nápoja.

UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde. Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, sójový lecitín, prírodná vanilková aróma

Obsah kakaa min. 54,5 %

Alergény: Obsahuje sóju. Môže obsahovať stopy orechov a mlieka (laktózy).

Hmotnosť: 1 kg

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 2303 kJ / 550 kcal

Tuky: 37 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 22 g

Sacharidy: 46 g z toho cukry: 43 g

Bielkoviny: 5,1 g

Soľ: 0,01 g

čokoládový fondán

ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

Ingrediencie

125 g kvalitnej horkej čokolády, 150 g masla, štipka soli, 4 väčšie vajcia, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubej múky, 2 lyžice holandského kakaa, maslo a kakako na vymazanie a vysypanie formičiek, zmrzlina k podávaniu

Postup

1. Pripravte si 9 žiaruvzdorných formičiek o priemere 7 cm a výške 4 cm. Vymažte ich maslom a vysypte kakaom. Dajte ich na plech, aby sa vám s ním lepšie manipulovalo.

2. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a maslo a pridajte štipku soli.

3. V mise prešľahejte vajce s cukrom, až vznikne pena a pomaly premiešajte čokoládovú zmes.

4. Preosejte múku a kakao a ľahko vmiešajte do čokoládovej zmesi. Cesto vlejte do formičiek, každú naplňte zhruba do 3/4. Uložte na 2 hodiny do chladničky. Pokiaľ nemáte čas, môžete hneď použiť, ale upravte čas pečenia.

5. Rúru predhrejte na 180°C. Pečte 9 - 10 minút, tak aby bola vonkajšie časť pevná, ale vnútro ešte tekuté.

TIP: Upečte iba jeden fondán, aby ste správne odhadli čas pečenia, keď budete vedieť správnu dĺžku pečenia, upečte zvyšok.

Podávajte s kopčekom obľúbenej zmrzliny. Výborná je napríklad vanilková.

Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://fresh.iprima.cz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan

ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE

Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny. Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór. Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami. Navyše má afrodiziakálne účinky. Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve. Odporúčame 10 g čokolády denne.

Druhy čokolády

DRUHY ČOKOLÁDY

Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa. Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad). Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor. Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa. Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies).

Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo, kakaovú hmotu, cukor a mlieko (sušené alebo kondenzované). Minimálny obsah kakaovej sušiny je 25 % (kvalitná mliečna čokoláda by mala mať aspoň 30% kakaových prísad a min. 15 - 25 % mlieka). V EU musí byť obsah pevných zložiek kakaa v mliečnej čokoláde aspoň 35%. Mliečna čokoláda má jemnejšiu chuť ako horká čokoláda a je obľúbená pri príprave čokoláovej peny, čokoládových sušienok (cookies), využijete ju na čokoládovú fontánu, krémy a polevy.

Biela čokoláda je tvorená kakaovým maslom (bez pevných kakaových prísad), mliekom (kondenzovaným alebo sušeným) a cukrom. Obsah kakaového masla musí byť minimálne 20% (kvalitná biela čokoláda má však aspoň 25% kakaového masla a 25% mlieka). Keďže biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, tak sa v podstate ani nejedná o čokoládu, ale označuje sa tak však vďaka kakaovému maslu. Biela čokoláda je sladiša ako horká a mliečna čokoláda. Využijete ju pri príprave sladkých dezertov, čokoládových poliev, krémov atď.

KÓD VÝROBCA: CALL1D

O značke Callebaut

Callebaut

Čokolády značky Callebaut patria medzi tie najkvalitnejšie na svete. Sú pripravované z kakaových bôbov, ktoré sa pražia, aby sa z nich uvoľnilo viac arómy a chuť čokolády bola výraznejšia. Čokoláda Callebaut je veľmi jemná, jemnejšia ako u väčšiny výrobcov čokolády. Všetky ingrediencie sú tiež vyberané s maximálnou starostlivosťou, čo doviedlo čokoládu Callebaut k naprostej dokonalosti. Jej textúra a chuť je skutočne perfektná a čokoláda sa doslova rozpúšťa na jazyku. Vďaka tomu si čokoláda Callebaut vyslúžila označenie - Finest Belgian Chocolates teda: Najlepšia belgická čokoláda a je známa po celom svete.

Kód: CALLECALL1D
Značka: Callebaut