MIYABI

Japonský nôž na mäso GYUTOH 20 cm 5000MCD

rukoväť z brezy Masur

  • 487,47 €
  • na sklade 3 ks
    ďalšie kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Ďalšie farby:

Kód: MB34373201
Značka: MIYABI
Séria: MIYABI 5000MCD
Farba / rozmery: dĺžka čepele 20 cm
Materiál: CRYODUR® - patentované tvrdenie čepele
mikrokarbidová prášková oceľ MC63
nesmie sa umývať v umývačke riadu
ručne brúsené
rukoväť: breza (masur)
symetrický výbrus
vysoká tvrdosť čepele 63 HRC

Popis produktu

"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše."

Rokusaburo Michiba, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Extrémne ostrý japonský nôž GYUTOH je pôsobivý svojou stabilnou čepeľou v autentickom japonskom tvare. Nôž disponuje mimoriadnou silou rezu a je ideálny na krájanie a plátkovanie mäsa. Vyšší hrot je optimálny na kolískový/kĺzavý štýl krájania. 20 cm dlhá čepeľ a komfortná rukoväť "D" tvaru zaistia, že máte nad rezaním úplnú kontrolu. Špecifický tvar záštity skvele podporí ázijský úchop noža. Nôž GYUTOH si získal obľubu aj medzi šéfkuchármi západného štýlu varenia.

Špecifikácia: dĺžka čepele 20 cm, dĺžka rukoväte 13,7 cm, hmotnosť 0,187 kg

Rad nožov MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalú funkčnosť, ergonómiu a jedinečný dizajn. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Tradičná remeselná práca a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvality medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 100 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna úprava čepele odkrýva štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny neopakovateľný, damascénsky kvetinový vzor. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený do tvaru "V" v uhle 19 °. Ručné tradičné brúsenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Vďaka klinovému výbrusu ostrie ľahko preniká potravinami. Rukoväť klasického "D" tvaru je vyrobená z brezy Masur. Štruktúra a zrnitosť dreviny je na každom kuse jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode. Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.

  • Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
  • Tvrdosť 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
  • 101 vrstiev ocele
  • Damascénsky (kvetinový) dizajn
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Klinový výbrus do tvaru "V"
  • Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
  • Ostrie Katana Edge
  • Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
  • Pohodlná rukoväť tvaru "D" z brezy Masur
  • Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
  • Pätka s logom s nehrdzavejúcej ocele
  • Doživotná záruka na výrobné vady čepele
  • Nevhodný do umývačky riadu

Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Zabráňte ohýbaniu noža
  • Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
  • Chráňte ostrie pred nárazom
  • Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
  • Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

KÓD VÝROBCA: 34373-201

O značke MIYABI

MIYABI

Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia.