Jesenné raňajky

1400x

Jesenné raňajky


Raňajky | Bezlepkové | Vegetariánske Nízke sacharidy | Bez cukru | Jednoduchá príprava

K jeseni patria tekvice a teplé jedlá. Tentoraz pre vás P&G Foodies pripravili recept s oranžovou kráľovnou sezóny. Tekvica obsahuje veľa vody, vlákniny a vďaka vysokému obsahu draslíka vám hneď ráno dodá poriadnu dávku energie. Okrem vitamínov C, B1 a B2 nájdete v tekvici aj lipolytický enzým, ktorý pomáha štiepiť tuky. Teplé nízkosacharidové raňajky vás zahrejú na ceste sychravými dňami. Niekedy stají za to vstať skôr! Dobrú chuť! 

 

Pečená tekvica s vajíčkom a čedarom

  • 4 porcie
  • Ingrediencie:
  • 2 lyžice ghí masla
  • 1 maslová tekvica (0,8 – 1 kg)
  • 300 g cherry paradajok
  • 80 g špenátu
  • 6 vajec
  • 100 g nastrúhaného čedaru
  • 1 - 1½ lyžičky soli
  • mleté korenie
  • pár lístkov čerstvej bazalky

Postup:

Umytú tekvicu nakrájame na kocky veľkosti 1 cm. Tekvicu nelúpeme, iba z nej odstránime semienka.
Rúru zohrejeme na 190°C. Pripravíme si väčšiu panvicu, na ktorej zohrejeme 2 lyžice ghí masla.
Na panvicu hodíme kocky tekvice a celé cherry paradajky, zamiešame, posolíme, pokoreníme a necháme
piecť v rúre 25 – 30 min.
Potom vyberieme z rúry a primiešame špenátové lístky. Vrátime na 5 min do rúry, opäť vyberieme,
opatrne vytvoríme z opečenej zeleniny hromádku, na ktorú vyklepneme jednotlivé vajíčka.
Dodatočne jemne posolíme, okoreníme vajíčka, posypeme syrom a v rúre dopekáme ďalších 5 – 8 min pri teplote 200°C.
Na záver ozdobíme bazalkou.

logo_02

Panev_sk Panvica Ø 32 cm s nepriľnavým povrchom ZWILLING® Sol
Hlavnou výhodou tejto panvice je jej univerzálnosť a to, že varenie s ňou je doslova hračka. Vďaka patentovanému robustnému materiálu sa panvica rýchlo rozpáli, teplo je distribuované rovnomerne, takže jedlo sa nepripaľuje. Keramika znesie extrémne vysoké teploty v rúre aj na sporáku. Nepriľnavá vrstva zase umožňuje opekať na minimálnom množstve tuku a prácu s chúlostivými surovinami, napríklad s krehkou rybou. Ak sa nemôžete rozhodnúť medzi panvicou z nehrdzavejúcej ocele a teflónovu - vyberte si keramickú.

 

O autoroch

600x600_04

Petr&Gabi Foodies - to je mladý pár sympatických food blogerov. V ich živote hrá jedlo dôležitú úlohu - obaja totiž zastávajú názor, že jedlo ovplyvňuje stav tela aj našu psychiku. S receptami od P&G Foodies sa budete teraz v Kuline stretávať pravidelne. Vždy v ňom nájdete pomocníkov z nášho obchodu, skvelé nápady Gabi a Petra a hlavne kvalitné suroviny. Inšpirujte sa zdravým jedlom plným chutí. www.pgfoodies.com
 

Pripojené obrázky