Kód: WU458518
Značka: WÜSTHOF
Séria: WÜSTHOF Grand Prix II
Farba / rozmery: dĺžka čepele 18 cm
Materiál: kované z jedného kusa
oceľ X50CrMoV15
ručne brúsené
rukoväť: plast
špeciálny proces brúsenia PEtec
vysoká tvrdosť čepele 58 HRC

Popis produktu

Kuchársky nôž Grand Prix II je robustný, ťažký nôž so širokou čepeľou jemného a pritom odolného ostria. Všeumelec pre profesionálov a hobby kuchárov, ktorý čistí zeleninu, ale aj naseká bylinky alebo kotlety.

Séria Grand Prix II

  • Vysoko funkčné kované nože vyrobené v Solingene
  • Pre profesionálnych kuchárov a nadšencov v kuchyni
  • Ergonomická, protišmyková rukoväť zo syntetického materiálu
  • Bezškárová, opatrená aplikáciou z nehrdzavejúcej ocele s logom značky
  • Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou zabezpečí dokonalú hygienu
  • Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
  • Mimoriadne ostrá čepeľ, ktorá sa ľahko udržuje
  • Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice
  • Špeciálny proces brúsenia PEtec riadený počítačom
  • Presné ručné honovanie a leštenie zabezpečí dokonalé ostrie
  • Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom
  • Štandardný tvar záštity
  • Nože možno umývať v umývačke riadu – odporúčame však ručné umývanie
  • Predĺžená záruka na výrobné a materiálové chyby 15 rokov

WÜSTHOF, to sú nože vysokej kvality vyrobené s veľkou starostlivosťou až do posledného detailu. Presne tak, ako sa od nožov zo Solingenu očakáva. Moderná séria nožov Grand Prix II, ktorých čepele sú kované z jedného kusa legovanej nehrdzavejúcej nožiarskej ocele X50CrMoV15, zaujme jednoduchým čistým dizajnom, kvalitou spracovania a následne potom vysokým komfortom použitia.

Rukoväť nožov Grand Prix II vyrobená z odolného syntetického materiálu v čiernej farbe je veľmi pohodlná na použitie nielen pre svoj ergonomický tvar, ale tiež kvôli protišmykovému povrchu použitého materiálu. Materiál znesie umývanie v umývačke riadu, aby sa však zachovala kvalita ostria odporúčame ručné umývanie, ktoré je pre kvalitu noža vhodnejšie.

Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože dokonale ostré. Počítač za pomoci laseru premeria ostrie noža a zadá robotu informácie k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria čepele) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná.

Použité technológie a materiály

K výrobe nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15, ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky využíva chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu je nehrdzavejúca, čo je u kuchynských nožov žiadané.

Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a následne sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C. Napokon popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 °C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58 ° Rockwella a vyššiu húževnatosť.

Špeciálny proces brúsenie nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria.

Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez väčšieho úsilia potravinami.

Štandardná záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusa ocele. Zabezpečuje správne rozloženie váhy, chráni prsty pred skĺznutím na ostrie a zaisťuje presné a bezpečné ovládanie noža.

Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu s protišmykovým povrchom, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Možno ju umývať v umývačke riadu. Bezškárový dizajn a dokonalé lícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií, nože tak spĺňajú hygienické normy.

Brúsenie nožov WÜSTHOF

Každý nôž je potreba čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní otupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky, na brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kameneWÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky, ktoré umožňujú jednoduchšiu obsluhu. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené.

Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto ročnej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofovcov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov sa v takmer 40 krokoch používa na 100 robotov.

Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac než 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačom sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.

_LABEL_PRODUCER_CODE: 4585/18

O značke WÜSTHOF

WÜSTHOF

WÜSTHOF je nemeckou rodinnou spoločnosťou na výrobu kvalitných nožov. Firma bola založená v roku 1814 v Solingene, v meste s dlhou nožiarskou tradíciou. Ponúka špičkové nože na každý úkon, ktoré prechádzajú prísnymi kontrolami kvality. Preto sú obľúbené medzi profesionálnymi kuchármi na celom svete. 

Príslušenstvo

Ďalšie príslušenstvo