ZWILLING

Kuchársky nôž 23 cm ZWILLING® Diplôme

  • 239,15 €
  • na sklade 4 ks
    ďalšie kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Ďalšie farby:

Kód: ZW54201241
Značka: ZWILLING
Séria: ZWILLING Diplôme
Farba / rozmery: dĺžka čepele 23 cm / 9"
Materiál: chrómová oceľ - jemný karbid 61 HRC
FRIODUR® - patentované tvrdenie čepele
ručne brúsené
rukoväť: plast
SIGMAFORGE® - vykovaný z jedného kusu ocele
vysoká tvrdosť čepele 61 HRC

Popis produktu

Kuchársky nôž ZWILLING® Diplôme je robustný, ťažký nôž so širokou čepeľou jemného a pritom odolného ostria. Všeumelec pre profesionálov a hobby kuchárov, ktorý čistí zeleninu, ale tiež naseká bylinky alebo kotlety.

Séria ZWILLING® Diplôme

  • Krásne nože so špičkovým výkonom vyrobené v Japonsku
  • Mieša v sebe inovatívne nemecké technológie a japonské know how
  • Vyrobené v spolupráci s majstrami šéfkuchármi Le Cordon Bleu
  • Ostrý uhol hrany 20° pre originálnu japonskú ostrosť
  • Ergonomická rukoväť s tromi nitmi umožňuje bezúnavnú prácu
  • Špeciálny tvar záštity so skráteným kovaním
  • Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou
  • Čepeľ z vysoko kvalitnej ocele vyrobená s japonskou precíznosťou
  • Špeciálna oceľ FC-61 pre extrémne presný a jemný rez
  • Vysoká tvrdosť cca 61 HRC podľa Roskwella
  • Honbazuke - unikátne trojfázové japonské ručné brúsenie a honovanie
  • Odporúčame ručné umývanie, kvalitné nože nie sú vhodné do umývačky riadu

Séria nožov ZWILLING® Diplôme bola vyrobená v modernom dizajne s jemnými líniami. Obzvlášť vydarený je dynamický tvar rukoväti. Svojimi tromi nitmi odkazuje na tradíciu klasických kovaných nožov, zároveň však premysleným tvarom záštity, ktorý svojím sklonom nasleduje skosenú pätu rukoväti, dodáva celku na modernite. Ergonomická rukoväť s bezškárovým spracovaním zaisťuje veľmi pohodlný úchyt umožňujúci bezúnavnú prácu.

Vďaka elegantným líniám, excelentnému rezu a komfortnému úchopu si nože ZWILLING® Diplôme obľúbite už od prvej minúty ich užívania. Ide o výnimočné, veľmi ostré nože s dlhotrvajúcim ostrím vhodné pre začiatočníkov i profesionálov vyvinuté v spolupráci so svetoznámou kuchársku školou Le Cordon Bleu. Nože tak zodpovedajú vysokým nárokom majstrov šéfkuchárov.

Použité technológie a materiály

Jadro je vyrobené z FC-61 dvakrát tvrdenej chrómovanej ocele. Vlastnosti ocele sú pre účely výroby nožov navyše ešte vylepšené špeciálnou patentovanou metódou tvrdenia FRIODUR®, kedy sa oceľ po zahriatí na teplotu cez 1000 °C a zakaleniu zmrazuje na -70 °C a potom ešte dvakrát ohrieva na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulová štruktúra významne zvyšuje tvrdosť, húževnatosť a odolnosť noža proti korózii.

Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Vďaka symetrickému výbrusu ostrie dobre preniká surovinami.

Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol 20° poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejším. Tvar kolísky pomáha intuitívne používať nôž na ľahké a presné rezanie.

Záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusa ocele, zabezpečuje správne rozloženie váhy, chráni prsty pred skĺznutím na ostrie a zabezpečuje presné ovládanie noža. Kovanie na záštite bolo pri nožoch ZWILLING® Diplôme skrátené, aby tak umožnilo pohodlnejšie uchopenie a väčšiu obratnosť noža.

Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Možno ju umývať v umývačke riadu. Priebežná stopka je úplne skrytá. Dokonalé lícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií.

Údržba nožov ZWILLING

Nože s plastovými rukoväťami je možné umývať v umývačke riadu, je však odporúčané ručné umývanie, ktoré je k nožu šetrnejšie. Ak uprednostňujete predsa len umývanie v umývačke riadu, majte prosím na mysli, že vysoko kvalitné nože môžu byť poškodené, ak narazia počas procesu umývania na iné príbory, hrnce alebo panvice. Pri vkladaní riadu do umývačky je teda nevyhnutné skontrolovať, či sa ostrie nožov nemôže dotýkať iných predmetov. Výrobca tiež odporúča pre prípadné použitie umývačky ekonomický program s teplotou maximálne do 55 °C.

Brúsenie nožov ZWILLING

Každý nôž je potreba čas od času nabrúsiť. Na brúsenie nožov ZWILLING® Diplôme sú vhodné brúsne kamene TWIN Stone Pro a TWIN Finisching Stone Pro. Ponúkame tiež originálne brúsenie priamo u výrobcu - zaistíme odoslanie noža do spoločnosti ZWILLING J.A. Henckels v Nemecku. V prípade potreby môžeme tiež odporučiť nožiarstvo so skúsenosťami s brúsením nožov značky ZWILLING v Prahe.

KÓD VÝROBCA: 54201-241

O značke ZWILLING

ZWILLING

Solingenská značka ZWILLING sa za svoju 300-ročnú históriu vyšvihla medzi špičku výrobcov kuchynského sortimentu. V jej ponuke nájdete kované nože a nožnice, elegantný riad z nehrdzavejúcej ocele, pomocníkov do kuchyne či krásne manikúry. Dlhoročný úspech značky tkvie najmä v používaní kvalitných materiálov a moderných technológií výroby, ktoré kráčajú ruka v ruke s poctivým remeselným spracovaním.