Ľahká večera s lososom

1_3200x1350

Lososové fašírky s palacinkou z kelu kučeravého

Bez lepku | Obed | Večera

Ak patríte k milovníkom rýb a špeciálne lososa, určite vás poteší netradičný recept z tejto obľúbenej ryby. Tiež väčšinou filetu z lososa opečiete na panvičke alebo strčíte do rúry? Tentoraz to tak nebude, prinášame zaujímavú obmenu v podobe zdravých fašírok. Ako prílohu nám Gábina z P&G Foodies pripravila dresing a kelové palacinky. Ideálny spôsob, ako spracovať zdravú zeleninu tak, aby to (malí) stravníci ani nepoznali.

Lososové fašírky

Príprava 15 min / varenie 15 min
4 porcie

  • 400 g lososa
  • 1 limetka
  • 1,5 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžica ryžovej múky
  • 2 lyžice pažítky
  • 1 bielok
  • ½ lyžičky soli
  • mleté korenie
  • chilli

2_1460x1400

Postup

Lososové filety zbavíme kože a nakrájame na kocôčky 0,5 – 1 cm. Pažítku nasekáme nadrobno. Zázvor očistíme a nastrúhame na jemno. V malej miske zmiešame všetky ingrediencie, kocky lososa, kôru z celej limetky, šťavu z ½ limetky, 1 lyžičku dijonskej horčice, vrchovatú lyžicu ryžovej múky, pažítku, bielok, soľ, mleté korenie a chilli.  
Na veľkej panvici rozpálime ghí maslo. Prstami spracujeme malé fašírky, ktoré vyprážame z každej strany cca 3 – 4 minúty. Fašírky spolu s dresingom podávame so zeleninou podľa vlastného výberu v kelovej palacinke. Odporúčame začleniť fermentovanú zeleninu.

3_1460x1400

Dresing

  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička wasabi
  • šťava z limetky
  • 1 lyžica nasekaného koriandra
  • soľ
  • mleté korenie
  •  
  • V malej mištičke zmiešame grécky jogurt s wasabi. 
  • Dochutíme šťavou z limetky, koriandrom, soľou a korením.

Kelové palacinky

bez lepku / desiata / obed / večera

  • 80 g listov kelu kučeravého
  • 150 g pohánkovej múky
  • 300 ml rastlinného mlieka
  • 2 vajcia
  • 100 ml vody
  • hrsť byliniek (bazalka, trošku tymianu)
  • ½ lyžičky soli
  • mleté korenie
  • ghí maslo na smaženie

4_1460x1400

Postup

Kelové listy odtrhneme zo stoniek a umyjeme. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Na panvici rozpálime trochu ghí masla. Cesto z mixéra nalievame na panvicu a palacinky smažíme z obidvoch strán.

Odporúčame

V hlavnej úlohe

Špičkové nepriľnavé titánové panvice Diamond Lite nemeckej značky Woll sú práve vďaka špeciálnemu nepriľnavému povrchu ideálne na zdravé a energeticky úsporné smaženie bez tuku alebo s jeho minimálnym množstvom. Okrem tohto mimoriadne odolného nepriľnavého povrchu oceníte veľmi rýchly prenos tepla po celom povrchu panvice, takže jedlo je krásne prepečené rovnomerne až po okraje. Odnímateľná rukoväť je praktická hlavne pri ďalšom zapekaní alebo gratinovaní. Začnite na sporáku a jedlo potom zapečte v rúre. Ideálna na prípravu steakov, hamburgerov a rýb.

5_1460x1400_SK

600x600_04

O autoroch

Petr&Gabi Foodies - to je mladý pár sympatických food blogerov. V ich živote hrá jedlo dôležitú úlohu - obaja totiž zastávajú názor, že jedlo ovplyvňuje stav tela aj našu psychiku. S receptami od P&G Foodies sa budete teraz v Kuline stretávať pravidelne. Vždy v ňom nájdete pomocníkov z nášho obchodu, skvelé nápady Gabi a Petra a hlavne kvalitné suroviny. Inšpirujte sa zdravým jedlom plným chutí. www.pgfoodies.com