Callebaut

Mliečna čokoláda Callebaut 33,6 % 1 kg

  • 15,49 €
  • na sklade > 20 ks
Do wishlistu

Varianty produktu:

Ďalšie farby:

Popis produktu

Pravá belgická mliečna čokoláda s obsahom kakaa min. 33,6%. Jedná sa o krémovú čokoládu s jemnou príchuťou karamelu. Viskozita je ideálna na prípravu praliniek a sladkých dezertov.

POPIS

Pravá belgická čokoláda Callebaut mliečna 33,6% má krémovú chuť s jemnou príchuťou karamelu, s ideálnou viskozitou pre prípravu praliniek a celej rady dezertov.

UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde. Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa.

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, kakaový prášok, sušené plnotučné mlieko, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilkové aróma

Obsah kakaa min. 33,6 % z toho pevný podiel min. 20,8 %

Alergény: Obsahuje mlieko (laktózu). Môže obsahovať stopy sóji, orechov.

Hmotnosť: 1 kg

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 2357 kJ / 563 kcal

Tuky: 36 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 22 g

Sacharidy: 51 g z toho cukry: 50 g

Bielkoviny: 7 g

Soľ: 0,21 g

Čokoládová pena

ČOKOLÁDOVÁ PENA

Ingrediencie

200 g mliečnej čokolády, 4 vajcia (zvlášť žĺtky a bielky), 1 lyžica kávového likéru (môžete vyskúšať aj iný likér, voliteľné), 300 ml smotany (31 - 33 %)

K servírovaniu

šľahačka (ušľahaná) alebo zmrzlina, čokoládové hoblinky

Postup

1. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a dajte ju bokom.

2. Žĺtky prešľahejte s likérom a pomaly zapracujte do vychladnutej rozpustenej čokolády.

3.  Vyšľahajte šľahačku a opatrne vmiešajte do čokoládovej zmesi.

4. Vyšľahajte bielky do tuha a ľahko ich vmiešjate do čokoládovej zmesi.

5. Naplňte misky alebo poháre a nechajte vychladnúť cez noc aspoň 4 - 6 hodín.

6. Podávajte s vyšľahanou šľahačkou alebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE

Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny. Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór. Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami. Navyše má afrodiziakálne účinky. Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve. Odporúčame 10 g čokolády denne.

Druhy čokolády

DRUHY ČOKOLÁDY

Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa. Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad). Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor. Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa. Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies).

Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo, kakaovú hmotu, cukor a mlieko (sušené alebo kondenzované). Minimálny obsah kakaovej sušiny je 25 % (kvalitná mliečna čokoláda by mala mať aspoň 30% kakaových prísad a min. 15 - 25 % mlieka). V EU musí byť obsah pevných zložiek kakaa v mliečnej čokoláde aspoň 35%. Mliečna čokoláda má jemnejšiu chuť ako horká čokoláda a je obľúbená pri príprave čokoláovej peny, čokoládových sušienok (cookies), využijete ju na čokoládovú fontánu, krémy a polevy.

Biela čokoláda je tvorená kakaovým maslom (bez pevných kakaových prísad), mliekom (kondenzovaným alebo sušeným) a cukrom. Obsah kakaového masla musí byť minimálne 20% (kvalitná biela čokoláda má však aspoň 25% kakaového masla a 25% mlieka). Keďže biela čokoláda neobsahuje kakaový prášok, tak sa v podstate ani nejedná o čokoládu, ale označuje sa tak však vďaka kakaovému maslu. Biela čokoláda je sladiša ako horká a mliečna čokoláda. Využijete ju pri príprave sladkých dezertov, čokoládových poliev, krémov atď.

KÓD VÝROBCA: CALL1M

O značke Callebaut

Callebaut

Čokolády značky Callebaut patria medzi tie najkvalitnejšie na svete. Sú pripravované z kakaových bôbov, ktoré sa pražia, aby sa z nich uvoľnilo viac arómy a chuť čokolády bola výraznejšia. Čokoláda Callebaut je veľmi jemná, jemnejšia ako u väčšiny výrobcov čokolády. Všetky ingrediencie sú tiež vyberané s maximálnou starostlivosťou, čo doviedlo čokoládu Callebaut k naprostej dokonalosti. Jej textúra a chuť je skutočne perfektná a čokoláda sa doslova rozpúšťa na jazyku. Vďaka tomu si čokoláda Callebaut vyslúžila označenie - Finest Belgian Chocolates teda: Najlepšia belgická čokoláda a je známa po celom svete.

Kód: CALLECALL1M
Značka: Callebaut