Peugeot

Mlynček na korenie s vymeniteľnými zásobníkmi ZANZIBAR

domáci koreninový bar

  • 69,19 €
  • na sklade 3 ks
    ďalšie kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Ďalšie farby:

Kód: PG32814
Značka: Peugeot
Séria: Peugeot ZANZIBAR
Farba / rozmery: v 13 cm
Materiál: ABS plast
akrylátové sklo
nehrdzavejúca ušľachtilá oceľ

Popis produktu

Mlynček na korenie s vymeniteľnými zásobníkmi ZANZIBAR obsahuje:

  • 1x mechanický mlynček s nastaviteľnou hrubosťou
  • 1x tácka na odloženie
  • 3x zásobník s koreniami

Mlynček ZANZIBAR je ojedinelý koncept vytvorený expertom na korenie Gérardom Vivesom, ktorý je svetovo uznávaný odborník. Jeho misiou sú expedície, ktorých cieľom je nájsť nové odrody korenia a predstaviť ich nielen šéfkuchárom, ale aj domácnostiam. Jednotlivé zásobníky s korením jednoducho nasadíte na mlynček a vyberiete si tak podľa svojej chuti priamo pri stole.

  • Originálny koncept pre milovníkov korenia
  • Manuálny mlynček s 3 kusmi zásobníkov, ktoré jednoducho doplníte
  • Špeciálny mlecí mechanizmus vyvinutý len na mletie korenia
  • Nastaviteľná hrubosť mletia
  • Akrylát + ABS plast a ušľachtilá nehrdzavejúca oceľ
  • Vyrobené vo Francúzsku
  • Balenie obsahuje korenie Kampot, Sikara a Voatsiperifery
  • Dodáva sa v darčekovej škatuli
  • Predĺžená záruka 5 rokov na telo mlynčeka
  • Na mlecí mechanizmus je záruka doživotná
  • Objednať si môžete aj ďalšie skvelé divoké korenia z výberu Gérarda Vivesa 

Čierne korenie Kampot z Kambodže

Korenie z kambodžskej provincie Kampot si získalo svoju vynikajúcu povesť ešte pred tým, než Kambodžu ovládli Červení Khméri a v krajine bolo obchodovanie takmer zastavené. V roku 2004 sa jeden Francúz rozhodol združiť farmárov s niekoľkými koreninovými plantážami v rámci projektu Farmlink s cieľom oživiť výrobu v regióne. Na základe odporúčania Gérarda Vives sa rozhodol zamerať sa na vysoko kvalitnú prevádzku s niekoľkými procesmi triedenia: na rastlinách, po zbere, pred sušením a po sušení. Podľa rád odborníkov zmenil pracovné postupy pestovateľov a výsledkom bolo, že niektoré plantáže provincie dosiahli výnimočnú úroveň kvality. Pestovatelia nepoužívajú žiadne pesticídy ani chemické hnojivá. Celý proces je prírodný. Ako hnojivo sa používa zmes odpadu z ryžových polí a rastlín. Pravidelne sa pridáva nová pôda a zalieva sa ručne.

Tipy a použitie

Hodí sa ku červenému mäsu, pomaly vareným pokrmom, studeným pokrmom, tučnejším rybám (makrela, sardinky, ančovičky, tuniak, úhor atď.). Toto korenie je taktiež vynikajúce na ochutenie tmavých omáčok, paradajkových omáčok, marinád alebo pizze. Odporúčame ho aj na ochutenie zeleniny (červená kapusta, šošovica, cícer), jemných bielych syrov a niektorých druhov ovocia (jahody, čerešne, figy a melón). Môže sa tiež použiť pri príprave čokoládových dezertov.

O chuti

Korenie so sladkým, opojným a mierne kvetinovým nádychom. V ústach vyvoláva dojem marshmallow, zatiaľ čo chuť postupne získava na intenzite.

Biele korenie Sikara z Madagaskaru

Pôvod a história

Pre Madagaskar je typické skôr pestovanie zeleného korenia. Pri pestovaní bieleho korenia je nutné nechať korenie dozrieť, aby sme získali veľké zrnká korenia. Gérard Vives zaviedol na rôznych miestach systém zberu najlepších zrniek, ktoré sú potom namáčané v čerstvej vode, zomleté, sušené na slnku a nakoniec starostlivo triedené. Týmto postupom vzniká vzácne a výnimočné biele korenie.

Tipy a použitie

Je vhodné na škľabky, ustrice, biele mäso, hydinu, bielu rybacie mäso, bravčové a teľacie mäso a biele omáčky. Výborne ochutí cestoviny, ryžu, zeleninu v pare, grilovanú zeleninu, tekvice, dyne, šampiňóny, špargľu, šarlátové alebo bežné fazule, paradajky a šaláty. Odporúčame ho použiť aj na dezerty, ktoré obsahujú pomaranče a hrušky.

O chuti

Biele korenie Sikara má veľmi čerstvú, zeleninovú a kvetinovú chuť s dominantným mentolovým nádychom a tiež náznaky chuti anízu, citrónu a eukalyptu.

Divoké čierne korenie Voatsiperifery z Madagaskaru

Pôvod a história

Tento druh korenia rastie divoko a vytvára malé bobule so stopkou. Možno ho nájsť v teplých a vlhkých oblastiach na úpätí pohoria juhovýchodného Madagaskaru. Popínavé rastliny využívajú ako oporu stromy dažďového pralesa. Niekedy môžu dorásť až do výšky 20 metrov a zber zrniek korenia je tak veľmi náročný. Spracovanie divokého korenia je neľahký proces, pretože zrnká korenia obsahujú veľa vody a sú veľmi krehké. Na výrobu jedného kilogramu suchého korenia je treba desať kilogramov čerstvých zrniek korenia. Tento druh korenia je extrémne vzácny.

Tipy a použitie

Môžete ho používať v sezónnych šalátoch a hodí sa tiež k mäsu, najmä bravčovému a jahňaciemu, ale tiež k bielemu rybaciemu mäsu. Je vynikajúci k foie gras. Najvhodnejšou zeleninou na dochutenie týmto korením sú paradajky. Je taktiež ideálnym doplnkom mäkkých bielych syrov. Hodí sa obzvlášť ku koziemu a ovčiemu syru. Je vynikajúci do paštét, terín, kompótov, uhoriek a nakladanej zeleniny. Najprekvapivejšie je použitie v dezertoch, ktoré obsahujú ovocie (melón, jahody, čerešne, jablká, hrušky) a najmä čokoládu.

O chuti


Jeho aróma je klasická, ale má neobvyklý drevitý, živicový a zemitý nádych. Obsahuje náznaky citrusov, ovocia a kvetín. Jeho čerstvá chuť dlho pretrváva. Nástup štipľavej chuti nie je prudký, ale je prenikavý a dlho doznieva. Toto divoké korenie nie je také silné ako čierne alebo biele korenie. Bez ohľadu na prekypujúci aromatický profil sa jeho bobule veľmi jednoducho používajú.

Podrobnosti o mlecom mechanizme na korenie Peugeot:

Mechanizmus sa skladá z dvojradovej ozubenej špirály, ktorá dokonale vedie a drží jednotlivé zrnká korenia. Oceľ, z ktorej je mechanizmus vyrobený, je špeciálne ošetrená patentovaným postupom proti korózii. Výsledkom je, že si mechanizmus zachová svoju ostrosť a odolnosť.

Aké korenie použiť?

Aby ste dosiahli ideálny výsledok, používajte zrnká korenia s priemerom 5 mm alebo menšie. Je možné použiť čierne, biele alebo zelené korenie. Zmesi farebného korenia by nemali obsahovať viac než 15 % ružového (červeného) korenia. V mlynčekoch Peugeot určených na korenie je tiež možné mlieť sušený koriander.

Peugeot, značka, ktorá pôsobí na trhu už od roku 1810, je symbolom francúzskej gastronómie a životného štýlu. Telá mlynčekov Peugeot ako aj mlecie mechanizmy sa vyrábajú vo Francúzsku vo vlastných prevádzkach. Mlynčeky sú ručne kompletizované a následne veľmi starostlivo prekontrolované. Bezchybné fungovanie je pre značku Peugeot samozrejmosťou. Na mlecie mechanizmy poskytujú celoživotnú záruku.

KÓD VÝROBCA: 32814

O značke Peugeot

Peugeot

Továreň Peugeot Saveurs vyrába mlynčeky známe po celom svete. Od návrhu dizajnu, technický vývoj až po samotné spracovanie dreva a precízne montovanie, všetko prebieha priamo v továrňach značky - v malom podniku len so 130 zamestnancami. Firma sa od svojich počiatkov pred vyše 200 rokmi vyšvihla na popredné miesta v exporte mlynčekov a dnes dováža tovar do viac ako 80 krajín sveta. Sortiment navyše rozšírila o produkty pre milovníkov vína a kávy.