Peugeot

Mlynček na soľ s vymeniteľnými zásobníkmi ZANZIBAR

domáci soľný bar

  • 72,01 €
  • na sklade 6 ks
    ďalšie kusy: na objednávku
Do wishlistu

Varianty produktu:

Ďalšie farby:

Kód: PG33859
Značka: Peugeot
Séria: Peugeot ZANZIBAR
Farba / rozmery: v 13 cm
Materiál: ABS plast
akrylátové sklo
nehrdzavejúca ušľachtilá oceľ

Popis produktu

Mlynček na soľ s vymeniteľnými zásobníkmi ZANZIBAR obsahuje:

  • 1x mechanický mlynček s nastaviteľnou hrubosťou
  • 1x tácka na odkladanie
  • 3x zásobník so soľou

Mlynček ZANZIBAR je ojedinelý koncept vytvorený „lovcom korenia“ Gérardom Vivesom. Zabudnite na rafinovanú soľ a objavte nové možnosti solenia s žijúcou históriou oceánov z 5 kontinentov. Objavovanie nových chutí len solením je prirodzeným spôsobom ochucovania jedla bez potlačenia jeho unikátnej chuti. Jednotlivé zásobníky so soľou jednoducho nasadíte na mlynček a vyberiete si tak podľa vlastnej chuti rovno pri stole, je to také jednoduché. Soli, ktoré Peugeot vybral, sú jemné, výrazné, aromatické a svieže, jednoducho na mieru všetkým studeným a teplým pokrmom. Exotické chute Stredomoria, rakúskych veľhôr a indických diaľav...to všetko v dizajnovom bielom balení, ktoré skvele kontrastuje s tmavou verziou korenia.

  • Originálny koncept na delikátne solenie
  • Manuálny mlynček s 3 kusmi zásobníkov, ktoré jednoducho doplníte
  • Špeciálny mlecí mechanizmus vyvinutý len na mletie soli
  • Nastaviteľný výber rôznych hrubostí mletia
  • Akrylát + ABS plast a ušľachtilá nehrdzavejúca oceľ
  • Vyrobené vo Francúzsku
  • Balenie obsahuje soľ Rose z Bolívie, soľ z púšte Kalahari a sviežu soliacu zmes
  • Dodáva sa v darčekovej krabici
  • Predĺžená záruka 5 rokov na telo mlynčeka
  • Na mlecí mechanizmus je záruka doživotná
  • Objednať si môžete aj ďalšie úžasné soli z výberu Gérarda Vivesa

Soľ Rose Bolívia

Prémiová ružová soľ má vulkanický pôvod z oblasti Ánd. Soľ sa zbiera ručne vo výške 3000 m nad morom už od čias Inkov. Vďaka jedinečnému odtieňu ružovej si táto soľ získala obľubu mnohých svetových šéfkuchárov. Vysoký obsah železa vytvára lososovo sfarbené kryštáliky.

Tipy a použitie

Indiánska soľ dokonale doladí grilované tmavé mäsá a krvavejšie steaky, pečenú rybu a všetky pokrmy z mäsa so šťavou. Zelenina a paradajky po osolení získajú intenzívnu prirodzenú chuť.

Klasika: sashimi z hovädzieho mäsa

Prekvapivá kombinácia: makrela pečená v soli

O chuti

Silná slanosť bez prítomnosti nepríjemnej pálčivosti.

Soľ z púšte Kalahari

Kalahari, v preklade „miesto bez vody“. Fosílna soľ pôvodom z Južnej Afriky sa ťaží v oblasti, kde pred 280 miliónmi rokov ležalo rozľahlé slané jazero napájané soľnými ložiskami. Vysoký obsah horčíka a fosforu má pozitívny vplyv na ľudské zdravie. Väčšie kryštáliky sú kriedovo biele. Panenská príroda v okolitej oblasti zaručuje prirodzenú čistotu soli.

Tipy a použitie

Africká soľ je vhodná na zeleninové jedlá, jemnú rybu, hydinu a biele mäsá.

Klasika: stratené vajcia na rukolovom šaláte so špargľou a sušenými paradajkami

Prekvapivá kombinácia: do ananásového mojita...ANANAJITO

O chuti

Jemná príchuť jódu privoláva spomienky na more. Čistá, ale intenzívna chuť soli.

Svieža soliaca zmes

Vytváranie koreniacich zmesí je dokonalá alchýmia – balansovanie s jemnosťou byliniek a silou korenia presne tak, aby vynikla chuť pokrmu. Svieža zmes zložená z citrónovej kôry, soli, zeleného anízu, feniklových a koriandrových semienok je ovocne kyslastá a mierne horkastá. Aníz a fenikel dodávajú chladivú nótu, kým koriander posilní príjemnú citrusovú ovocnosť.

Tipy a použitie

Táto soľ má takmer univerzálne použitie. Svojou sviežosťou ale najlepšie doplní pečenú a grilovanú rybu, zeleninu, hydinu, cestoviny, ryžu a nátierky.

Klasika: na grilovaný baby pór alebo fenikel, s mozzarellou

Prekvapivá kombinácia: s čerstvým kozím syrom, medom, orechmi a mätou

O chuti


Vysoko aromatická čerstvá chuť. Vyvážená citrónová kyslosť, ktorá vytvára so soľou a ďalším korením v ústach príjemnú a sviežu explóziu.

To najdôležitejšie o prírodnej soli:

  • Korenie, ktoré je žijúcou históriou oceánov
  • Vyrobená prírodnými elementmi – voda, vietor, slnko, kameň...
  • Plná dobre vstrebateľných minerálov

Ako soliť:

  • Priemerná európska denná spotreba soli je až 20 g na osobu, to je až 4 x viac než dokáže ľudské telo spracovať
  • Nikdy nesoľte jedlo skôr, ako ho ochutnáte
  • Vyvarujte sa používaniu priemyselne vyrobenej soli
  • Nahraďte časť soli, bylinkami a šťavou z citróna, ktoré soľ príjemne nahradia
  • Nikdy nesoľte jedlo počas varenia (okrem pomaly varených jedál a vody na cestoviny)
  • Ideálny čas na solenie je záverečné ochutenie pokrmu tesne pred podávaním alebo individuálne na tanieri
  • Vyberte si jednotlivú soľ Zanzibar podľa miery slanosti, stupnicu nájdete pri každej z nich

Podrobnosti o mlecom mechanizme na soľ Peugeot:

Mlecí mechanizmus na soľ bol vyvinutý špeciálne na mletie hrubej a suchej morskej soli. Je zhotovený z nehrdzavejúcej ocele, a preto nie je ohrozený koróziou, ktorú by mohla spôsobiť soľ.

Akú soľ použiť?

Ideálny chod a využitie mlynčeka zabezpečíte použitím zrniek hrubej soli s priemerom do 4 mm. Používajte vždy hrubú soľ, a to buď suchú morskú, alebo kamennú.

Peugeot, značka, ktorá pôsobí na trhu už od roku 1810, je symbolom francúzskej gastronómie a životného štýlu. Telá mlynčekov Peugeot ako aj mlecie mechanizmy sa vyrábajú vo Francúzsku vo vlastných prevádzkach. Mlynčeky sú ručne kompletizované a následne veľmi starostlivo prekontrolované. Bezchybné fungovanie je pre značku Peugeot samozrejmosťou. Na mlecie mechanizmy poskytujú celoživotnú záruku.

KÓD VÝROBCA: 33859

O značke Peugeot

Peugeot

Továreň Peugeot Saveurs vyrába mlynčeky známe po celom svete. Od návrhu dizajnu, technický vývoj až po samotné spracovanie dreva a precízne montovanie, všetko prebieha priamo v továrňach značky - v malom podniku len so 130 zamestnancami. Firma sa od svojich počiatkov pred vyše 200 rokmi vyšvihla na popredné miesta v exporte mlynčekov a dnes dováža tovar do viac ako 80 krajín sveta. Sortiment navyše rozšírila o produkty pre milovníkov vína a kávy.