Nôž na steak EPICURE 12 cm, Wüsthof

Kód: WU3968
Značka: WÜSTHOF
€118
Skladom (4 Ks)

Nože EPICURE sú kuchynským nástrojom pre každého, kto varí. Pomôžu vám prekonať všetky problémy. Spájajú v sebe prednosti dvoch veľkých filozofií: účinnosť a ľahkosť japonských nožov s nemeckou kvalitou a bezpečnosťou. Predstavujú úplne nový typ noža, ktorý sa hodí na všetky štýly varenia a stanovuje nový štandard funkčnosti a výkonu kvalitného noža. Vývoj série EPICURE sa dôsledne riadil snahou vynechať to, čo je zbytočné, a optimalizovať to, čo je potrebné.

Detailné informácie

Podrobný popis

Nože EPICURE sú nástrojom na varenie pre každého, kto žije varením. Pomôžu zvládnuť všetky výzvy. Kombinujú cnosti dvoch veľkých filozofií: účinnosť a ľahkosť japonských nožov s nemeckou kvalitou a bezpečnosťou. Stelesňujú tak celkom nový typ noža, ktorý pracuje so všetkými štýlmi varenia a nastavujú nový štandard pre funkciu a výkon kvalitného noža. Vývoj série EPICURE dôsledne nasleduje úsilie vynechať všetko, čo je nadbytočné, a optimalizovať to, čo je potrebné.

Steakový nôž EPICURE je opatrený robustnou štíhlou čepeľou. Má zabrúsený chrbát a rovné ostrie. Steaky a kotlety krája bez námahy. Vhodný na grilované mäso.

Séria EPICURE

  • Vysoko kvalitné kované nože vyrobené v Solingene
  • Perfektne vyvážené s unikátnou ergonómiou uľahčujú prácu
  • Nitovaná rukoväť sa prispôsobí prirodzenému pohybu ruky
  • Rukoväť zo špeciálneho materiálu: prírodné vlákno a živica
  • Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
  • Mimoriadne ostrá čepeľ, ktoré sa ľahko udržuje
  • Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice
  • Špeciálny proces brúsenia PEtec riadený počítačom
  • Presné ručné honovanie a leštenie zabezpečí dokonalé ostrie
  • Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom
  • Inovatívna záštita umožní bezpečný úchop
  • Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou
  • Bezproblémové hygienické uchytenie črienky
  • Nože možno umývať v umývačke riadu – odporúčame však ručné umývanie
  • Predĺžená záruka na výrobné a materiálové chyby 15 rokov

Zvláštnosťou série EPICURE je rozšírený tvar rukoväti a materiál použitý pri jej výrobe. Návrhári zvolili ako materiál prírodné vlákno a živicu, vďaka čomu mohli užívateľovi ponúknuť príjemný pocit z dreva a zároveň odolnosť a hygienickú čistotu syntetických alternatív. Prepojili tak výhody oboch materiálov a nezaťažili životné prostredie. Širšia plocha čepele potom ponúka nielen lepšiu kontrolu pri vedení noža, ale pomáha tiež rýchlo a čisto dopraviť potraviny do hrnca.

Dušou každého noža je jeho čepeľ. Tá je pri sérii EPICURE vyrobená z jedného kusa legovanej ocele X50CrMoV15. Vynikajúce vlastnosti tejto nehrdzavejúcej ocele ešte vylepšuje proces kalenia a kovania, čo zvyšuje rezivosť noža a významne predlžuje životnosť ostria. Séria EPICURE sa tak pýši tvrdosťou 58 Rockwella, ideálne na kuchynské nože. Nože EPICURE si obľúbite pre ich počiatočnú vysokú ostrosť, ktorú si tak dlho udržujú. Čepele sú húževnaté a navyše sa dobre brúsia.

Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože dokonale ostré. Počítač za pomoci lasera premeria ostrie noža a zadá robotu informácie k perfektnému nabrúseniu. Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria čepele) a jeho dlhú životnosť. Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná.

Použité technológie a materiály

K výrobe nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15, ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky využíva chróm, molybdén a vanád. Vďaka pridanému chrómu odoláva korózii, čo je u kuchynských nožov žiadané.

Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a následne sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C. Napokon popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 °C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58 ° Rockwella a vyššiu húževnatosť.

Špeciálny proces brúsenie nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria.

Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie v reze. Ostrý uhol 15° poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez väčšieho úsilia potravinami.

Novo navrhnutá záštita a jej inovatívna geometria zabezpečí rovnomerné rozloženie hmotnosti okolo stredu noža, čo uľahčuje prácu s nožom. Je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusa ocele. Chráni prsty pred skĺznutím na ostrie a zaisťuje presné a bezpečné ovládanie noža.

Ergonomická rukoväť z prírodného vlákna a živice je navrhnutá tak, aby vyvíjala väčšiu váhu na krájaný predmet a tým pracovala s mnohom väčšou účinnosťou. V prednej tretine má širší tvar a smerom k zadnej časti sa zužuje. Len tak sa môže prispôsobiť prirodzenému zovretiu ruky. Zároveň zaručuje zvýšenú bezpečnosť a zreteľne jednoduchšie použitie. Črienky sú ku stopke prichytené dvomi nitmi. Dokonalé lícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií.

Brúsenie nožov WÜSTHOF

Každý nôž je potreba čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní otupí. Na udržanie a oživenie ostria slúžia chrómované ocieľky, na brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kameneWÜSTHOF. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky, ktoré umožňujú jednoduchšiu obsluhu. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž brúsnou drážkou a ostrie bude obnovené.

Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Solingene už v roku 1814 a počas dvesto ročnej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofovcov. Pýši sa jedným z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov sa v takmer 40 krokoch používa na 100 robotov.

Nože značky WÜSTHOF sú dnes predávané vo viac než 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačom sú pohodlné na použitie a prípravu jedla. Kulinárske potešenie samo o sebe.

Dodatočné parametre

Kategória: Steakové nože, Steakové nože z nerezovej ocele, Hnedé steakové nože, Steakové nože s 12 cm čepeľou, Nože z nerezovej ocele, Steakový nôž Wüsthof
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.19 kg
Farba: Hnedá
Materiál: Nerezová oceľ
Rozmer: 12 cm
Dĺžka čepele: 12 cm
Typ produktu: Steakový nôž
Séria: WÜSTHOF EPICURE
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Domovom nemeckej rodinnej spoločnosti Wüsthof je Solingen, mesto s niekoľkoročnou nožiarskou tradíciou. Značka tu od roku 1814 vyrába pomocníkov na krájanie v tej najvyššej kvalite. V jej širokom sortimente nájdete nože na každý jednotlivý kulinársky výkon ako aj ďalšie vybavenie do kuchyne. 109154