81 položiek celkom
Kuchársky nôž CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
€188
DNGRSXLKH108
Kuchársky nôž SAMURAI 20 cm, Dellinger
€138
DNGRSXLKHP8
Japonský nôž tanto RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
€116 –11 %
€102,80
FDCK8175321
Japonský Santoku nôž 5000MCD 18 cm, Miyabi
€547 –33 %
€366
MB34374181
Japonský nôž na mäso GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
€287 –11 %
€253,40
MB34543201
Japonský kuchársky nôž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger DNGRSXL9309
Japonský kuchársky nôž PETTY 15 cm, Dellinger
€234
DNGRSXL9302
Japonský krájací nôž SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi MB34378241
Japonský nôž SHOTOH 5000FCD 9 cm, MIYABI
€162 –16 %
€135
MB34680091
Japonský nôž Gyutoh 5000FCD 20 cm, Miyabi
€286 –23 %
€218
MB34681201
Japonský nôž Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
€586 –23 %
€447
MB34373241
Japonský nôž Nakiri 5000MCD 17 cm, Miyabi
€547 –23 %
€417
MB34375171
Nôž na krájanie KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH134
Hore
Ďalšie produkty

Japonské nože - ostré ako meč

Aké sú nože japonského štýlu?

Japonské nože majú dlhú a tenkú čepeľ s ostrou špičkou a pôvodne sa používali na krájanie tenkých plátkov surových rýb a prípravu sushi. Sú ľahšie, v ruke sú vyváženejšie a sú ideálne pre presné úlohy. Sú vyrobené z tvrdšej a tenšej ocele - nehrdzavejúcej ocele alebo haganu, čo je rovnaký druh ocele, z ktorej sa vyrábajú japonské meče. Rukoväte japonských nožov sú vyrobené z tvrdého dreva.

Na čo sa používajú japonské nože?

Japonské nože - vďaka svojej dlhej, tenkej čepeli - sa dajú použiť na krájanie rýb alebo veľkých kusov mäsa (najmä na steaky). Existuje mnoho typov špecifických japonských nožov (napríklad Gyutou, Yanagi, Usuba alebo Deba), ktoré možno použiť na všetky presné úlohy od vykosťovania kurčaťa cez filetovanie rýb až po tenké plátky akejkoľvek zeleniny.

V Kulina nájdete kvalitné japonské nože od spoľahlivých značiek ako Dellinger alebo MIYABI. Môžete si tiež vybrať kované japonské nože holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie japonské nože tu.

Ako nabrúsiť japonský nôž?

Japonské nože môžu byť obojstranné alebo jednobřité (tradičné). Sú vyrobené z tvrdej ocele, ktorá sa v skutočnosti ľahšie brúsi ako mäkká oceľ používaná na westernové nože. Na nabrúsenie noža v japonskom štýle potrebujete brúsny kameň. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o japonský nôž?

Japonské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám japonský nôž vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • pri rezaní japonským nožom nerežte priamo na tvrdých povrchoch, ako je kamenná pracovná doska, nerezový drez, tanier alebo na doštičkách zo skla, keramiky, bambusu a iných tvrdých látok. Mäkká plastová doska na krájanie je najlepšia
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože.
  • pravidelne brúste nôž