Vykosťovacie nože

1 položiek celkom
Nôž na krájanie SAMURAI 10 cm, Dellinger
€41
DNGRSXLKHP35

Vykosťovacie nože – presne to, čo potrebujete na vykosťovanie mäsa

Čo je to vykosťovací nôž?

Vykosťovací nôž je typ kuchynského noža s dlhou, tenkou a ohybnou čepeľou s ostrým hrotom. Ak sa používa na vykosťovanie kusov mäsa, rýb a hydiny a na odstraňovanie kože z mäsa a rýb. Vykosťovacie nože musia byť extrémne ostré a čím dlhšie zostanú ostré, tým sú odolnejšie.

Ako sa mám starať o svoj vykosťovací nôž?

Napriek tomu, že väčšina vykosťovacích nožov je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, ktorá je primerane odolná voči hrdzi, voda môže stále interagovať s čepeľou alebo drevenou rukoväťou. Preto je vhodné vaše vykosťovacie nože ihneď po použití ručne vyčistiť a vysušiť, ako by ste to mali urobiť pri väčšine vašich kuchynských nožov. Po vyčistení by ste mali nôž správne uložiť aj tak, že ho umiestnite do bloku na nože alebo na magnetický stojan .

Ako udržím vykosťovací nôž ostrý?

Aby ste si zachovali ostrosť čepele noža na vykosťovanie, musíte pamätať na dve veci.

  • používanie dosky na krájanie šetrnej k nožom, ktorá váš nôž neotupí. Drevená alebo bambusová doska na krájanie alebo doska na krájanie z kvalitného plastu je tou najlepšou voľbou a nájdete ich v Kulina
  • pravidelne ostrite svoj vykosťovací nôž. Jeho nezúbkovanú čepeľ môžete nabrúsiť pomocou brúska na nože dostupného v Kulina
  • nikdy neumiestňujte vykosťovací nôž do umývačky riadu. Čepeľ opláchnite v teplej mydlovej vode, prejdite mäkkou handričkou po jej okraji a ihneď ju osušte

Čo odlišuje filetový nôž od vykosťovacieho noža?

Filetovacie nože sú známe svojou flexibilitou a čepeľou ostrou ako žiletka a sú určené na rezanie rýb a odstraňovanie kostí. Vykosťovacie nože sú lepšou voľbou pre tvrdšie mäso, ako je bravčové, hovädzie alebo kuracie mäso.

V našom internetovom obchode môžete získať špičkové vykosťovacie nože od výrobcov ako F. DIKCK, Wusthofa Dellinger. Ak vo svojej kuchyni pripravujete veľa mäsa, mali by ste sa pozrieť na niektoré z našich odolnejších čepelí vrátane mäsiarskych a sekacích nožov a prečítať si nášho sprievodcu nákupom na kuchynských nožoch tu.