Nože na chlieb a pečivo

59 položiek celkom
Nôž na chlieb OLIVE 20,5 cm, rukoväť z olivového dreva, Forged FORGEDSDV305195
Nôž na chlieb SEBRA 20,5 cm, Forged
€69
FORGEDSDV623439
Nôž na chlieb CLASSIC COLOUR 23 cm, fialový, Wüsthof
Novinka
WU1061706223
Nôž na chlieb DIPLOME 23 cm, Zwilling
€210 –6 %
€196
ZW54206241
Nôž na chlieb CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
€127
WU416620
Nôž na chlieb FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
€91,99 –28 %
€65,70
DB428626
Nôž na chlieb KATAI 20,5 cm, Forged
€126
FORGEDSDV620650
Nôž na chlieb CLASSIC IKON 20 cm, krémová, Wüsthof WU4166020
Nôž na chlieb URBAN FARMER 23 cm, Wüsthof
€106
WU1025245723
Nôž na chlieb IKON 20 cm, Wüsthof
€219
WU496620
Nôž na chlieb CLASSIC 23 cm, Wüsthof
€111
WU4150
Nôž na chlieb DAMASCUS 20 cm, Samura
€144,40
SMRSNDNCH
Nôž na chlieb CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
€144,90
WU416623
Nôž na chlieb SWISS MODERN 22 cm, Victorinox
€95,99
VN6907022WG
Nôž na chlieb LAGUIOLE LUXURY 20 cm, olivové drevo, Laguiole LAGSDV-301296
Nôž na chlieb IKON 23 cm, Wüsthof
€224
WU1010531123
Nôž na chlieb CLASSIC 20 cm, Wüsthof
€114
WU4149
Nôž na pečivo PINK SPIRIT 26 cm, ružová, F.DICK
€100,20
FDCK817392679
Nôž na chlieb FK2 CHEF 21 cm, de Buyer
€103,90 –20 %
€83,12
DB428121
Hore
Ďalšie produkty

Nôž na chlieb - nôž do každej kuchyne

Čo robí nôž nožom na chlieb?

Nôž na chlieb je dlhý nôž so zúbkovanou čepeľou. Zvyčajne je dosť flexibilný a dostatočne jemný na to, aby zostal chlieb neporušený, zatiaľ čo ho stále krájate. Zúbkovaná čepeľ vám umožní nakrájať mäkký chlieb a prejsť jeho kôrkou bez zubatých hrán a bez drvenia a sploštenia bochníka. Tento typ noža je jedným z troch základných nožov do každej kuchyne – pozrite si nášho dokonalého sprievodcu nákupom noža tu.

V Kulina nájdete kvalitné nerezové nože na chlieb od spoľahlivých značiek ako Wusthof, Zwilling alebo WMF. Môžete si tiež vybrať kované nože na chlieb holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie nože na chlieb tu.

Na čo slúži nôž na chlieb?

Nôž na chlieb je veľmi všestranný a možno ho použiť nielen na krájanie chleba. Vďaka zúbkovanému ostriu je ideálny na krájanie mäkkých koláčov (piškót) aj hustých koláčov (piškóty), všetkého ovocia a zeleniny s tvrdou šupkou – paradajky, ananás, tekvica, melón atď.

Ako nabrúsiť nôž na chlieb?

Chlieb s nožom by sa mal brúsiť, ale nie je potrebné ho brúsiť tak často ako nôž šéfkuchára. Neexistuje nič také ako automatická brúska na nože, takže to musíte urobiť ručne. Na brúsenie noža so zúbkovanou čepeľou budete potrebovať keramickú alebo oceľovú honovaciu tyč. Vezmite si nôž na chlieb, položte ho na tyč a niekoľkokrát ním pohybujte hore a dole. Musíte to urobiť zubami po celej dĺžke noža a jemne prejsť tyčou cez každé zúbkovanie. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o nôž na chlieb?

Ak chcete, aby váš nôž na chlieb vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž