Škrabky

52 položiek celkom
Škrabka na zeleninu PROFI PLUS, krížová čepeľ, WMF WM1872616030
Škrabka na citrusovú kôru GOURMET 12 cm, WMF
€7,90
WM1883016030
Škrabka na zeleninu PROFI PLUS, WMF
€18,90
WM1871396030
Škrabka na zeleninu PROFI PLUS, otočná, WMF
€31,90
WM1871556030
Citrusová kôra PROFI PLUS, WMF
€27,10
WM1871436030
Škrabka na zeleninu, čierna, Victorinox
€10
VN760733
Škrabka na zeleninu INGENIO, Tefal
€11
TEFK2071814
Obojstranná škrabka na zeleninu, Victorinox
€20
VN50209
Škrabka na zeleninu GREEN TOOL 14 cm, zelená, Eva Solo ES531512
Škrabka na zeleninu GOOD GRIPS 11 cm, čierna, plast, OXO OXO11258900
Škrabka na rajčiny, červená, Victorinox
€8
VN760751
Škrabka na zeleninu INGENIO, Tefal
€11
TEFK2071014
Škrabka na rajčiny, ružová, Victorinox
€10
VN760795
Škrabka na zeleninu, nehrdzavejúca oceľ, Fissler
€21 –5 %
€19,90
FS00104001000
Škrabka na zeleninu, nerezová oceľ, Victorinox
€20
VN76074
Škrabka na rajčiny, čierna, Victorinox
€9
VN76075
Škrabka na zeleninu GOOD GRIPS 13 cm, čierna, plast, OXO OXO21081
Škrabka na zeleninu, červená, Victorinox
€13
VN76073
Škrabka na paradajky GOOD GRIPS 11 cm, červená, plastová, OXO OXO11259000
Škrabka na ľad, drevená rukoväť, Eva Solo
€29,20
ES561165
Škrabka na zeleninu STEEL 13 cm, strieborná, nerezová oceľ, OXO OXO3121800
Hore
Ďalšie produkty

Škrabky zeleniny – vo vašej kuchyni nesmie chýbať

Čo je to škrabka na zeleninu?

Škrabka na zeleninu je kuchynská pomôcka, ktorá sa používa na lúpanie ovocia a zeleniny. Vyznačuje sa čepeľou ostrou ako žiletka, ktorá sa kĺže po povrchu zeleniny, šetrne zoškrabuje šupku, pričom zanecháva vnútornú dužinu.

V Kulina vám poskytujeme škrabky na zeleninu od renomovaných značiek ako Victorinox, WMFa Joseph Joseph.

Na čo sa používa škrabka na zeleninu?

Škrabky na zeleninu sa používajú nielen na odstránenie šupky zo zeleniny, ako sú zemiaky, mrkva, baklažán, manga či maslová tekvica.

Možno ich použiť aj na holenie tenkých plátkov čokolády alebo syra a na krájanie zeleniny na pásiky, ktoré možno použiť ako zeleninové cestoviny alebo do šalátov.

Bežná zelenina, ktorá sa často šúpe, zahŕňa zemiaky, mrkvu, uhorky, cuketu, jablká a hrušky. Pamätajte však, že nie každá zelenina vyžaduje šúpanie a niektoré, ako napríklad repa alebo sladké zemiaky, môžu byť ešte výživnejšie, keď sú varené a konzumované so šupkou.

Aké sú rozdiely medzi Y-Pe a bočným škrabkou?

Lupačka v tvare Y dostala svoje meno podľa toho, ako je tvarovaná. vyzerá to ako písmeno Y. Má dlhú, rovnú rukoväť s čepeľou, ktorá je na konci mierne zahnutá. Čepeľ, ktorá je často vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, má rovnú, ostrú hranu, ktorá sa ku koncu mierne krúti. Keďže čepeľ sa ľahko prispôsobuje tvaru produktu a malý ohyb na konci pomáha odstraňovať akékoľvek škvrny alebo oči, škrabky Y sú vynikajúce na šúpanie zeleniny, ako sú zemiaky a mrkva.

Na druhej strane čepeľ bočnej škrabky je rovnobežná s rukoväťou a šúpe zeleninu zboku. Čepeľ je často zúbkovaná alebo zúbkovaná, vďaka čomu je ideálna na šúpanie zeleniny s odolnou šupkou, ako je tekvica alebo tekvica. Obsluha vyžaduje o niečo viac úsilia ako Y-šúpací stroj, pretože čepeľ je kolmá na rukoväť a je ťažšie sa pohybovať v zákrutách.

Ak radi jete zeleninu, možno vás bude zaujímať aj náš výber kuchynských strúhadiel a krájačov, elektrických sekačiek a strúhadiel a kuchynských robotov.