Špikovacie nože

20 položiek celkom
Špikovací nôž ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 10 cm, hnedý, Güde GUDEV76410
Špikovací nôž DELTA GRENADILL 10 cm, hnedý, Güde GUDED76410
Špikovací nôž IKON 12 cm, Wüsthof
€167
WU498612
Špikovací nôž IKON 9 cm, Wüsthof
€157
WU498609
Špikovací nôž 10 cm, Zwilling
€78,15 –21 %
€61,04
ZW38400101
Špikovací nôž PROFESSIONAL S", 13 cm, Zwilling
€76,17 –23 %
€58,40
ZW31020131
Špikovací nôž TWIN GRIP 10 cm, zelený, Zwilling ZW38094101
Špikovací nôž TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
€12,90
ZW38720100
Špikovací nôž KAPPA 10 cm, strieborný, Güde
€80
GUDE76410
Špikovací nôž TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
€11,70 –5 %
€11,10
ZW38601090
Špikovací nôž PROFESSIONAL "S 10 cm, Zwilling
€70,60
ZW31020101
Špikovací nôž CLASSIC IKON 9 cm, Wüsthof
€94
WU408609
Špikovací nôž FOUR STAR 8 cm, Zwilling
€57,52 –18 %
€46,90
ZW31070081
Špikovací nôž ALPHA OAK 13 cm, hnedý, Güde
€94
GUDEE76413
Špikovací nôž TWIN GRIP 10 cm, tyrkysová, Zwilling ZW38160100
Špikovací nôž CLASSIC 10 cm, Wüsthof
€78,90
WU406610
Špikovací nôž 12 cm, čierna, Victorinox
€27,60
VN5200312
Špikovací nôž GOURMET 12 cm, Wüsthof
€31,70
WU1035048112
Špikovací nôž CLASSIC LINE 10 cm, WMF
€27,49 –9 %
€25
WM1874536030
Špikovací nôž CLASSIC 9 cm, Wüsthof
€72,56
WU406609

Špikovacie nože – ľahké krájanie kusov mäsa

Čo je to špikovací nôž?

Špikovací nôž nazývaný aj „krájací nôž“ je tenký, hladký nôž s vynikajúcou kvalitou rezu a špicatou 17 cm čepeľou. Tento nôž je ideálny pre:

  • krájanie červeného mäsa alebo hydiny
  • jemné krájanie surového alebo vareného filé
  • rezanie plátkov s rovnomernou hrúbkou
  • špinenie

V Kulina získate profesionálne špikovacie nože od Zwilling, Wusthof alebo WMFvyrobené z odolnej vysokokvalitnej nehrdzavejúcej ocele.

Ako sa robí špinenie?

Špikovanie je kulinárska technika používaná na prípravu veľkých kusov mäsa. Zahŕňa to vpletenie dlhých pásikov tuku do mäsa pomocou špeciálneho noža, ktorý sa nazýva špikovací nôž. Vďaka pristátiu, keď sa tuk počas procesu varenia roztopí, bude pečienka alebo rebrá vlhšie, mäkšie a chutnejšie.

Po odrezaní tukových prúžkov vložte bravčovú masť do mrazničky, skôr než začnete špikovať - po stuhnutí sa vám prúžky ľahšie vložia do mäsa.

Ako sa starať o svoj špikovací nôž?

Kuchynské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám váš nôž vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž pomocou brúsky na nože

Ak vo svojej kuchyni pripravujete mäso pomerne často, môžete si pozrieť aj náš výber vykosťovacích a filetovacích nožov.