Sušičky na ovocie

3 položiek celkom
Sušička potravín SNACK TO GO KITCHENMINIS, WMF
€144
WM0415250011
Sušička potravín CI IR D5, infračervené, YDEN
€640
YDYISD5

Sušička potravín – najlepší nástroj na sušenie potravín pre dlhodobú konzerváciu

Čo sú sušičky potravín?

Sušička potravín, často označovaná ako sušička potravín, je kuchynský nástroj používaný na sušenie potravín, ako je ovocie, zelenina, huby, bylinky a mäso. Potraviny sú konzervované sušením, čím sa zároveň zvyšuje trvanlivosť potravín a zabraňuje sa tvorbe choroboplodných zárodkov, plesní a kvasiniek.

Sušičky potravín často pozostávajú zo série na sebe naskladaných políc alebo podnosov s vykurovacím telesom a ventilátorom umiestneným v spodnej alebo hornej časti spotrebiča. Na rovnomerné vysušenie jedla na plechoch sa teplo vytvára pomocou ohrievacieho telesa a cirkuluje ventilátorom.

Všetko, čo musíte urobiť, je poukladať nakrájané alebo nakrájané potraviny na podnosy a nastaviť teplotu a trvanie. Čas sušenia závisí od typu a hrúbky sušených potravín, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, dodržiavajte pokyny výrobcu.

Alternatívou k sušeniu na vzduchu je sušenie na slnku, ktoré však trvá oveľa dlhšie (aj niekoľko dní, kým sa úplne vysuší) a na sušenie potravín potrebujete slnečné miesto s nízkou vlhkosťou a minimálnou teplotou 30 °C. Ak nechcete kupovať ďalšie spotrebiče, môžete skúsiť sušiť potraviny aj v rúre pri teplote 60°C.

V Kulina nájdete niekoľko všestranných elektrických sušičiek vyrobených renomovanými spoločnosťami ako WMF.

Je dehydrované jedlo rovnako zdravé ako čerstvé?

Dehydrované jedlo môže byť výživnou a zdravou alternatívou. Nie je to však také prospešné ako čerstvé potraviny. Sušenie potravín však môže znížiť plytvanie potravinami a môže ponúknuť zdravšiu alternatívu k nezdravým pochutinám, ako sú čipsy alebo pukance. Je však dôležité používať vysokokvalitné suroviny a vyhýbať sa pridávaniu cukrov a konzervačných látok.

Aké sú výhody používania elektrickej sušičky potravín?

  • Dehydratácia potravín môže zabrániť rastu škodlivých kontaminantov, čím sa predlžuje ich trvanlivosť a celoročná dostupnosť
  • Sušenie potravín tiež mení chuť a štruktúru produktov, často dodáva sušeným potravinám, ako je ovocie, sladšiu a koncentrovanejšiu chuť
  • Znižuje hmotnosť a objem potravín, ktoré sa ľahšie skladujú
  • Môžete ľahko pripraviť nejaké zdravé maškrty pre svoje deti (sušené jablká so škoricou atď.) a dokonca aj vianočné ozdoby, ako sú sušené plátky pomaranča