Japonský nôž na mäso GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi

Kód: MB34543201
Značka: MIYABI
€287 –30 %
Japonský nôž na mäso GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
€287 –30 % €199
Skladom (1 Ks)

"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše."

 

Detailné informácie

Podrobný popis

"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše."

Rokusaburo Michiba, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Extrémne ostrý japonský nôž GYUTOH je pôsobivý svojou stabilnou čepeľou v autentickom japonskom tvare. Nôž disponuje mimoriadnou silou rezu a je ideálny na krájenie a plátkovanie mäsa. Vyšší hrot je optimálny na kolískový/kĺzavý štýl krájania. 20 cm dlhá čepeľ, vykrojená záštita a komfortná rukoväť "D" tvaru zaistí, že máte nad rezaním plnú kontrolu. Nôž GYUTOH si svoju obľubu získal aj medzi šéfkuchármi západného štýlu varenia.

Špecifikácia: dĺžka čepele 20 cm, dĺžka rukoväte 14 cm, hmotnosť 0,467 kg

Nože radu MIYABI 7000D sa vyznačujú vysokou kvalitou vyhotovenia – dôraz na estetiku je jasný už na prvý pohľad. Stabilná ťažšia rukoväť v čiernej farbe je kombinovaná s nehrdzavejúcou oceľou a vytvára moderný vzhľad. Vyššia hmotnosť nožov a extrémna ostrosť tohto radu umožňuje naplno využiť potenciál rezania vlastnou váhou noža. Tento rad je hmotnosťouporovnateľný s nožmi západného štýlu, čo ocenia najmä tí, ktorí radi pracujú s ťažšími nástrojmi. Záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusu ocele. Zabezpečuje správne rozloženie váhy a zaisťuje presné a bezpečné ovládanie noža. Kovanie z nehrdzavejúcej ocele na záštite prechádza plynule do rukoväte a zvyšuje jej pevnosť.

Jadro noža je vyrobené z CMV60 ocele vysokej tvrdosti obsahujúcej kobalt, molybdén a vanád. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť výnimočnou tvrdosťou. Damascénsky vzhľad tvorí ďalších 64 vrstiev nehrdzavejúcej ocele dvoch rôznych tvrdostí, vzor na každom noži je neopakovateľný. Tradičné ručné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom.Symetrický výbrus a ostrie Katana Edge zaručujú ľahký prienik surovinami. Vykrojená záštita bráni zošmyknutiu prstov na ostrie.

Rukoväť tvaru D poskytuje perfektnú kontrolu nad rezom a efektívnu podporu pri krájaní. Použitý kompozitný materiál Micarta má vzhľad dreva, ale podstatne viac odoláva kyslému prostrediu. Nože radu MIYABI 7000D kombinujú japonskú kultúru nožiarstva s ťažšou váhovou kategóriou západného štýlu.

  • Extrémne tvrdé jadro z ocele CMV 60
  • Oceľ s vysokým obsahom uhlíka
  • Tvrdosť 60 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
  • 64 vrstiev ocele
  • Damascénsky (kvetinový) dizajn čepele
  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnosť používania
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Ostrie Katana Edge
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
  • Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
  • Pohodlná rukoväť tvaru D z kombinácie Micarty (živica + ľan) a nehrdzavejúcej ocele
  • Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
  • Nože vyššej hmotnosti
  • Pätka z nehrdzavejúcej ocele s logom
  • Nevhodné do umývačky riadu

Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Zabráňte ohýbaniu noža
  • Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
  • Chráňte ostrie pred nárazom
  • Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
  • Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože, Japonské nože s 20 cm čepeľou
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.47 kg
Rozmer: 20 cm
Dĺžka čepele: 20 cm
Typ produktu: Japonský a Santoku nôž
Séria: MIYABI 7000D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. 104382