Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 6000MCT 13 cm, Miyabi

Kód: MB34072131
Značka: MIYABI
€241
Skladom (3 Ks)

"Každý japonský kuchár verí, že jeho duša sa stáva súčasťou noža presne od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali dávať svoju dušu do umývačky riadu!"

Detailné informácie

Podrobný popis

"Každý japonský kuchár verí, že jeho duša sa stáva súčasťou noža presne od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali dávať svoju dušu do umývačky riadu!"

Masaharu Morimoto, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Mimoriadne ostrý japonský nôž SHOTOH s tenkou, ale odolnou krátkou čepeľou je ideálny na čistenie, lúpanie a krájanie zeleniny a ovocia. Vďaka nezvyčajne jemnej čepeli môžete tento nôž použiť aj ako dokonalý nástroj na špikovanie mäsa. Krátka čepeľ a pohodlná rukoväť umožňujú precízne vedené rezy. SHOTOH je jedným z najobľúbenejších a najbežnejších nožov v Japonsku.

Špecifikácie: dĺžka čepele 13 cm, dĺžka rukoväte 11,4 cm, hmotnosť 0,086 kg

Séria nožov MIYABI 6000MCT spája dokonalú funkčnosť, jedinečný dizajn a estetiku. Ich pôsobivé vlastnosti ocení každý profesionál aj nadšený kuchársky nováčik. Japonské nože sú jedinečné najmä svojou konštrukciou čepele a rukoväte. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentického remeselného spracovania z "mesta nožov" Seki. Extrémne tvrdé jadro práškovej ocele Micro Carbide MC63 je zapúzdrené v 2 vrstvách ocele. Špeciálna povrchová úprava čepele Tsuchime je ručne tepaná, štruktúrovaný povrch vytvára funkčný originálny vzhľad. Tsuchime sa v Japonsku prirovnáva k mesiacu odrážajúcemu sa na hladine oceánu. Vzniknuté priehlbiny účinne zabraňujú priľnutiu nakrájaných surovín a nôž je mimoriadne výkonný. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazí na -196 °C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwellov. Nôž je symetricky ručne brúsený. Tradičné ručné ostrenie nožov Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Ide o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Robustná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka je nielen dokonale vyvážená, ale aj rozmerovo stabilná. Tmavý odtieň dreva pôsobí luxusným dojmom. Použitý prírodný materiál dokonale symbolizuje japonskú úctu k prírode. Sofistikovaná výzdoba rukoväte spočíva v detailoch v ázijskom štýle - patka s logom z nehrdzavejúcej ocele, ozdobný čep s mozaikovou textúrou a zlatá a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.

  • Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
  • Tvrdosť 63 Rockwell
  • CRYODUR® - unikátna metóda kalenia mrazom / temperovanie
  • 3 vrstvy ocele
  • Tsuchime povrch čepele - ručne tepaný
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Symetrický výbrus
  • Jedinečné trojfázové ručné brúsenie Honbazuke
  • Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
  • Ergonomická a rozmerovo stabilná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka
  • Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
  • Patka z nehrdzavejúcej ocele s logom
  • Nesmie sa umývať v umývačke riadu

Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING tak mohla rozšíriť svoje portfólio o výrobu vlastných autentických japonských nožov priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Vyhnite sa ohýbaniu noža
  • Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
  • Chráňte čepel pred nárazom
  • Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
  • Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.21 kg
Rozmer: 13 cm
Dĺžka čepele: 13 cm
Počet kusov: 1 ks
Typ produktu: Japonský a Santoku nôž
Séria: MIYABI 6000MCT
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Výrobca: MIYABI
Margin-category: B

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. 104382