Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi

Kód: MB33951141
Značka: MIYABI
€159
Vypredané
Položka bola vypredaná…

"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."

Detailné informácie

Podrobný popis

"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."

Masaharu Morimoto, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Mimoriadne ostrý japonský nôž SHOTOH s tenkou, ale odolnou krátkou čepeľou je ideálny na čistenie, lúpanie a krájanie zeleniny a ovocia. Vďaka nezvyčajne jemnej čepeli môžete tento nôž použiť aj ako dokonalý nástroj na špikovanie mäsa. Krátka čepeľ a pohodlná rukoväť umožňujú presne vedené rezy. SHOTOH je jedným z najobľúbenejších a najbežnejších nožov v Japonsku. Odolná rukoväť osmibokého tvaru dobre padne do ruky a zvyšuje bezpečnosť úchopu.

Špecifikácie: Dĺžka čepele 13 cm

Radosť z varenia sa začína už pri príprave, kde nôž zohráva bezkonkurenčne hlavnú úlohu. Japonské nože série MIYABI 4000FC vás elegantne prevedú všetkými rituálmi prípravy jedla. Nože s tradičnými rukoväťami boli vyvinuté s dôrazom na eleganciu a maximálnu praktickosť a bezpečnosť.

Čepeľ je vyrobená z dvakrát kalenej chrómovej ocele FC61. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazuje pri teplote -196 °C. Výsledný materiál sa vyznačuje výnimočnou tvrdosťou. Tradičný proces ručného ostrenia Honbazuke je overený stovkami rokov práce majstrovských nožiarov. Ide o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Symetrický výbrus a ostrie Katana edge zaručujú ľahké prenikanie surovinami. Ochranný kryt s výrezom zabraňuje skĺznutiu prstov na čepeľ.

Osemboká rukoväť poskytuje dokonalú kontrolu nad rezom a účinnú oporu pri krájaní. Ebenové drevo pakka je prirodzene odolné a tvarovo stabilné vďaka svojej vysokej vrstevnatosti. Ozdobný čep rukoväte je decentnou a dekoratívnou ázijskou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša pohodlie a zabraňuje únave ruky. Nože MIYABI 4000FC plne uspokoja vašu túžbu po precíznom náradí japonského pôvodu.

    • Vyrobený z dvakrát kalenej chrómovanej ocele FC61
    • Tvrdosť 61 Rockwell
    • CRYODUR® - jedinečná metóda kalenia mrazom/temperovanie
    • 2-vrstvová čepeľ

  • Ochranný kryt zvyšuje bezpečnosť používania

  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Ostrie Katana edge
  • Symetrický výbrus
  • Jedinečné trojfázové ručné brúsenie Honbazuke
  • Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
  • Pohodlná rukoväť z dreva pakka
  • Osmiboký tvar, impregnované drevo
  • Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
  • Ozdobný čep
  • Gravírované logo
  • Nie je vhodný do umývačky riadu
  • Doživotná záruka na výrobné chyby čepele

Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla rozšíriť svoje portfólio o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Vyhnite sa ohýbaniu noža
  • Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
  • Chráňte čepel pred nárazom
  • Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
  • Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.18 kg
Rozmer: 14 cm
Dĺžka čepele: 14 cm
Počet kusov: 1 ks
Typ produktu: Japonský a Santoku nôž
Séria: MIYABI 4000FC
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Výrobca: MIYABI
Margin-category: B
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. 104382