Japonský nôž na mäso GYUTOH 16 cm 6000MCT MIYABI

Kód: MB34073161
BLACK FRIDAY
Značka: MIYABI
€235 –20 %
Japonský nôž na mäso GYUTOH 16 cm 6000MCT MIYABI
€235 –20 % €188
Skladom (2 Ks)

"Každý japonský kuchár verí, že jeho duša sa stáva súčasťou noža od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali dávať svoju dušu do umývačky riadu!"

Detailné informácie

Podrobný popis

"Každý japonský šéfkuchár verí, že jeho duša sa stane súčasťou noža presne od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali vložiť svoju dušu do umývačky!"

Masaharu Morimoto, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Extrémne ostrý japonský nôž GYUTOH je pôsobivý svojou stabilnou čepeľou v autentickom japonskom tvare. Nôž disponuje mimoriadnou silou rezu a je ideálny na krájanie mäsa. Vyšší hrot je optimálny na kolískový/kĺzavý štýl krájania. 16 cm dlhá čepeľ, záštita s jemným prechodom a robustná ergonomická rukoväť zaistia, že máte nad rezaním úplnú kontrolu. Nôž GYUTOH si svoju obľubu získal aj medzi šéfkuchármi západného štýlu varenia.

Špecifikácia: dĺžka čepele 16 cm, dĺžka rukoväte 14,2 cm, váha 0,187 kg

Rad nožov MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalú funkčnosť, jedinečný dizajn a estetiku. Ich impozantné vlastnosti ocení každý profesionál, ako aj nadšený kuchársky nováčik. Japonské nože sú unikátne predovšetkým konštrukciou čepele a rukoväte. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Extrémne tvrdé jadroz práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 2 vrstvách ocele. Špeciálna povrchová úprava čepele Tsuchime je ručne tepaná, štruktúrovaný povrch vytvára funkčný a originálny vzhľad. Tsuchime sa v Japonsku prirovnáva k Mesiacu odrážajúcemu sa na hladine oceánu. Vzniknuté priehlbne efektívne zabraňujú prilepeniu krájaných surovín a nôž je extrémne výkonný. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Robustná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka je nielen dokonale vyvážená, ale aj tvarovo stabilná. Tmavý odtieň dreviny vzbudzuje luxusný dojem. Použitý prírodný materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode. Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a zlatá a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.

  • Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
  • Tvrdosť 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
  • 3 vrstvy ocele
  • Tsuchime povrch čepele – ručne tepaný
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
  • Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
  • Ergonomická a tvarovo stabilná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka
  • Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
  • Pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele
  • Nesmie sa umývať v umývačke riadu

Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Zabráňte ohýbaniu noža
  • Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
  • Chráňte ostrie pred nárazom
  • Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
  • Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

 

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské a Santoku nože
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Japonský a Santoku nôž
Dĺžka čepele: 16 cm
Rozmer: 16 cm
Séria: MIYABI 6000MCT

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. 104382