Zapekacie misky a ramekiny

19 položiek celkom
Ramekin LE N°10, sada 2 ks, krémová, hlinená, Emile Henry EH024010
Ramekin LE N°10, sada 2 ks, červená bordová, Emile Henry EH344010
Ramekin 9 cm, sada 4 ks, červená farba, keramika, Staub ST405081540
Ramekín miska Fade 9 cm 110 ml MIJ
€7
MIJC0687
Ramekin 9 cm, sada 4 kusov, slonová kosť, keramika, Staub ST405081570
Ramekin s vekom Legio Nova Eva Solo
€28,90
ES887269
Ramekin FRENCH CLASSICS 9 cm, 230 ml, REVOL
€9
RV615279
Ramekin 9 cm, sada 2 kusov, červená farba, keramika, Staub ST405111330
Miska na omáčku STEEL GREY 8,5 cm, 100 ml, MIJ
€7
MIJC0615
Ramekin ALEXANDRIA 6,2 cm, Obj
€7
RV616347
Ramekin ALEXANDRIE 7,5 cm, REVOL
€8
RV616277
Ramekin ALEXANDRIE 8,5 cm, REVOL
€8 –12 %
€7
RV616278
Ramekin 9 cm, sada 4 kusov, sivá farba, keramika, Staub ST405081560
Ramekin FRENCH CLASSICS 10 cm, 250 ml, hnedá, REVOL RV615069
Ramekin FRENCH CLASSICS D 10 cm, 300 ml, REVOL
€10
RV612511
Ramekin FROISSÉS 170 ml, biela, REVOL
€10 –10 %
€9
RV644823

Ramekins - skvelé jednoporcové jedlá

Tradičná definícia ramekinu je malá keramická alebo sklenená jednoporcová miska s rovnými stranami, ktorá sa používa na pečenie a servírovanie. Ramekins sa často používa pri príprave dezertov, ako sú crème brûlées, crumble a tvarohové koláče, ale aj na malé porcie slaných jedál. Ramekins je možné použiť aj na podávanie malých porcií jedla počas večierkov a banketov.

Aké sú výhody pečenia v ramekine?

Keďže ramekiny majú vo všeobecnosti valcový tvar a malé rozmery, sú ideálne na pečenie jednoporciových dezertov. Sú vhodné do mikrovlnnej rúry, rúry a umývačky riadu a fungujú dobre ako formy na koláče alebo maffiny. Ramekins sú ideálne pre suflé a iné lahodné dezerty, ktoré môžete podávať priamo z rúry na stôl. Dobrú chuť!

Kreatívni kuchári používajú ramekiny na dipy, koláče a dokonca aj krémové polievky. Sú tiež ideálne na servírovanie občerstvenia, ako sú orechy alebo sušené ovocie.

Ramekins sú tiež užitočné pre tých ľudí, ktorí žijú sami alebo len s partnerom. Zbytočné pečenie ďalších porcií jedla, ktoré vám v chladničke bude sedieť celé dni, je totiž nielen stratou času, ale aj plytvaním jedlom. Varenie s nulovým odpadom je nielen ekonomické, ale aj dobré pre životné prostredie.

Sú ramekiny odolné?

Ramekins sú vyrábané tak, aby boli opakovane použiteľné a odolné. Sú tiež odolné voči vysokým teplotám, čo z nich robí všestranný kuchynský riad skvelý na varenie, pečenie a chladenie. Len pomyslite na všetky tie nádherné veci, ktoré by ste mohli vyrobiť – jednotlivé čokoládové torty, créme brulées, tiramisu a peny, aby sme vymenovali aspoň niektoré. Na čo čakáte? Pozrite sa, čo vám Kulina ponúka, a začnite hneď. Potom sa pohodlne usaďte a vychutnajte si výsledky svojho kulinárskeho úsilia s rodinou a priateľmi.

Kulina ponúka ramekiny v rôznych štýloch – vrátane tých, ktoré vyrobili Bitz a Revol. Revol je francúzska spoločnosť, ktorá je známa vysokou kvalitou svojich produktov.

Je potrebné si ramekiny pred pečením vopred pripraviť?

Väčšina ramekinov je pomerne malá. Vďaka tomu sa teplo v rúre ľahko dostane do stredu zmesi. Aby sa váš dezert nepripálil, nepripiekol alebo neprevaril, je vhodné vložiť ramekin do vodného kúpeľa. Vo všetkých prípadoch si vopred prečítajte pokyny výrobcu. Niektoré ramekiny sú dokonca bezpečné pre tlakový hrniec alebo použiteľné v mikrovlnkách.