Japonský krájací nôž SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi

Kód: MB34378241
Značka: MIYABI
€566,40
Skladom (4 Ks)

"Nôž každého kuchára představuje pohľad do jeho duše."

Detailné informácie

Podrobný popis

"Nôž každého kuchára představuje pohľad do jeho duše."

Rokusaburo Michiba, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Mimoriadne ostrý japonský nôž SUJIHIKI so štíhlou dlhou čepeľou vyniká pri krájaní jemného mäsa. Nízka výška čepele znižuje trenie, vďaka čomu nôž ľahšie preniká do mäsa. Ak ste už niekedy pracovali s európskymi nožmi, prekvapí vás mimoriadna jemnosť čepele. SUJIHIKI je japonská vylepšená verzia západného filetovacieho noža. Surové mäso a ryby nakrájate na jemné plátky bez väčšej námahy. Neprekonateľnú geometriu noža oceníte aj pri porciovaní pečene, šunky alebo hydinových pŕs. Ak ste milovníkom carpaccia z hovädzieho mäsa, tento nôž by nemal chýbať vo vašej kuchyni. Pohodlná, dokonale vyvážená brezová rukoväť v tvare písmena "D" perfektne padne do ruky.

Odporúčanie: vzhľadom na jemnosť čepele nie je tento nôž vhodný na prácu s mäsom obsahujúcim kosti.

Špecifikácie: Dĺžka čepele 24 cm, dĺžka rukoväte 13,8 cm, hmotnosť 0,161 kg

Séria nožov MIYABI 5000MCD spája dokonalú funkčnosť, ergonómiu a jedinečný dizajn. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentického remeselného spracovania z "mesta nožov" Seki. Tradičné remeselné spracovanie a moderná technológia priniesli najvyššiu možnú kvalitu medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 je obalené 100 vrstvami ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna povrchová úprava čepele dodáva čepeli vrstvenú štruktúru, vďaka ktorej má každý nôž originálny jedinečný damascénsky kvetinový vzor. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazí na -196 °C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwellov. Nôž je symetricky ručne brúsený v tvare písmena "V" pod uhlom 19°. Tradičné ručné brúsenie nožov Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Ide o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Vďaka klinovitému výbrusu čepeľ ľahko preniká do potravín. Klasická rukoväť v tvare písmena "D" je vyrobená z brezy Masur. Textúra a štruktúra dreva je na každom kuse jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskú úctu k prírode. Sofistikovaná výzdoba rukoväte spočíva v detailoch v ázijskom štýle - patka z nehrdzavejúcej ocele s logom, ozdobný čep s mozaikovou textúrou a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.

  • Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
  • Tvrdosť 63 Rockwell
  • CRYODUR® - unikátna metóda kalenia mrazom / temperovanie
  • 101 vrstiev ocele
  • Damascénsky (kvetinový) dizajn
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Klinový rez v tvare písmena V
  • Jedinečné trojfázové ručné brúsenie Honbazuke
  • Čepeľ Katana Edge
  • Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
  • Pohodlná rukoväť v tvare D z brezy Masur
  • Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
  • Patka z nehrdzavejúcej ocele s logom
  • Doživotná záruka na výrobné chyby čepele
  • Nie je vhodný do umývačky riadu

Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING tak mohla rozšíriť svoje portfólio o výrobu vlastných autentických japonských nožov priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Vyhnite sa ohýbaniu noža
  • Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
  • Chráňte čepel pred nárazom
  • Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
  • Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.6 kg
Rozmer: 24 cm
Dĺžka čepele: 24 cm
Typ produktu: Japonský a Santoku nôž
Séria: MIYABI 5000MCD
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. 104382