Nebesky dobré brownies

Brownies on Revol Pekoe

 

Brownies sú čokoládové nebo. Hriešne, zvodné, neodolateľné. Preto sa k nim dobre hodia lesné plody, čo im dodá ten povestný šmrnc. Chcete niekoho rozmaznávať? Koláčiky sú na tento účel jednoducho ideálne.

Brownies s malinovou omáčkou

Suroviny:
6 veľkých vajec
270 g hladkej múky
510 g čokoládových lupienkov
(alebo čokoláda nakrájaná na malé kúsky)
170 g holandského kakaa
590 g práškového cukru
340 g masla
1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
1 a 1/2 čajovej lyžičky instantnej kávy (voliteľné)
20 g vanilkového extraktu

Na omáčku:
400 g mrazených malín
120 ml vody
1 polievková lyžica práškového cukru
1 a 1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu

 

Postup prípravy:

Recept na štandardný veľký plech na pečenie cez celú rúru (vonkajšie rozmery cca 40x30 cm).
Opísaný postup je v kuchynskom robote s použitím miešacej rukoväte, možno ho vykonať aj ručne. Rúru predhrejte na 175 stupňov a pekáč vymažte olejom.
Do misky dajte vajcia, kakao, soľ, prášok do pečiva, kávu a vanilkový extrakt. Mixujte na nízkych otáčkach, keď sa z kakaového prášku prestane prášiť, zvýšte rýchlosť na strednú a mixujte minútu do hladka.
V hrnci rozpustite maslo, pridajte cukor a zahrievajte, kým sa maslo nerozpustí (nesmie začať vrieť!). Zmes je hotová, keď sa začne lesknúť. Pridáme do misky z kuchynského robota a minútu miešame na nízkych otáčkach.
Potom pridajte múku a čokoládu a chvíľu miešajte. Vznikne skôr pastovitá zmes, rozhodne nie riedka.
Preneste ho do pekáča, rovnomerne ho uhlaďte a pečte 30-35 minút. Potom nechajte vychladnúť! Čerstvo vytiahnuté z rúry by sa koláčiky drobili, ale potom budú krásne mäkké a vlhké.
Na omáčku dajte maliny do hrnca s polovicou vody a cukru. Priveďte do varu, potom celú zmes prepasírujte cez jemné sitko (semienka a dužinu vyhoďte), vráťte do hrnca a pridajte škrobovú zmes so zvyškom vody. Chvíľu povarte. Omáčka nezhustne, skôr získa príjemnú viskozitu.
Podávajte poliate omáčkou a ozdobené čerstvým ovocím alebo mrazom sušeným ovocím.

tmp

Podávané na: Revol Pekoe

Revol Pekoe je kolekcia navrhnutá na oslavu umenia prípravy čaju. Je poctou vysokej technike a precíznemu použitiu materiálov, spája krásu a funkčnosť, gurmánsku estetiku a čisté línie ázijskej tradície. Kolekcia umocňuje váš zážitok z čaju a je originálna na pohľad aj na dotyk. Vonkajší povrch je špeciálne vyleštený, aby poskytoval jemný a zmyselný pocit pri držaní v ruke.