Japonský nôž na mäso GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi

Kód: MB34681161
Značka: MIYABI
€232,10
Skladom (1 Ks)

"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."

Detailné informácie

Podrobný popis

"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."

Masaharu Morimoto, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár

Mimoriadne ostrý japonský nôž GYUTOH zaujme stabilnou čepeľou v autentickom japonskom tvare. Nôž má výnimočnú reznú silu a je ideálny na krájanie mäsa na plátky a kocky. Vyšší hrot je optimálny pre kolískový/kĺzavý štýl krájania.16 cm dlhá čepeľ, vykrojená záštita a pohodlná rukoväť v tvare písmena "D" vám zaručia, že budete mať rezanie plne pod kontrolou. Nôž GYUTOH si získal popularitu aj medzi kuchármi západného štýlu.

Špecifikácie: dĺžka čepele 16 cm, dĺžka rukoväte 11,4 cm, hmotnosť 187 g

Radosť z varenia sa začína už pri príprave, kde nôž zohráva bezkonkurenčne hlavnú úlohu. Japonské nože série MIYABI 5000FCD vás elegantne prevedú všetkými rituálmi prípravy jedla. Nože s tradičnými rukoväťami a variabilným damascénskym dizajnom čepele boli vyvinuté s dôrazom na eleganciu a maximálnu praktickosť.

Jadro je vyrobené z dvojito kalenej chrómovej ocele FC61. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazuje pri teplote -196 °C. Výsledný materiál sa vyznačuje výnimočnou tvrdosťou. Damascénsky vzhľad je vytvorený ďalšími 48 vrstvami nehrdzavejúcej ocele, vzor na každom noži je jedinečný. Tradičné ručné ostrenie nožov Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. jedná sa o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Symetrický výbrus a ostrie Katana edge zabezpečujú ľahké prenikanie cez surovinu. Vykrojený kryt zabraňuje skĺznutiu prstov na čepeľ.

Rukoväť v tvare písmena D poskytuje dokonalú kontrolu nad rezom a účinnú oporu pri krájaní. Robustná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka je nielen dokonale vyvážená, ale aj rozmerovo stabilná. Tmavý odtieň dreva pôsobí luxusným dojmom. Eleganciu tmavej rukoväte umocňujú dômyselné ozdobné prvky. Decentná dekoratívna línia je vyhotovená v červenej farbe, ktorá v Japonsku symbolizuje vášeň, úprimnosť a nadšenie. Jemný detail v podobe mozaikového kolíka a podstavca z nehrdzavejúcej ocele s logom dokresľuje atmosféru Ďalekého východu. Dokonalé vyváženie noža prináša pohodlie a zabraňuje únave ruky. Nože MIYABI 5000FCD plne uspokoja vašu túžbu po presnom nástroji japonského pôvodu.

  • Extrémne tvrdé jadro z dvojito kalenej chrómovej ocele FC61
  • Jemný karbid 61 HRC
  • Tvrdosť 60 Rockwell
  • CRYODUR® - unikátna metóda kalenia mrazom / temperovanie
  • 49 vrstiev ocele
  • Damascénsky dizajn čepele - variabilný vzor z rôznych uhlov
  • Extra zaoblený tvar čepele
  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnosť používania
  • Autentický, úzky japonský tvar
  • Ostrie Katana edge
  • Symetrický výbrus
  • Jedinečné trojfázové ručné brúsenie Honbazuke
  • Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
  • Ergonomická a rozmerovo stabilná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka
  • Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
  • Patka z nehrdzavejúcej ocele s logom
  • Neodporúča sa umývať v umývačke riadu
  • Doživotná záruka na výrobné chyby čepele

Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING tak mohla rozšíriť svoje portfólio o výrobu vlastných autentických japonských nožov priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.

Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.

Odporúčania a údržba:

  • Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
  • Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
  • Vyhnite sa ohýbaniu noža
  • Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
  • Chráňte čepel pred nárazom
  • Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
  • Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
  • Skladujte nôž na bezpečnom mieste

Dodatočné parametre

Kategória: Japonské nože
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.36 kg
Rozmer: 16 cm
Dĺžka čepele: 16 cm
Počet kusov: 1 ks
Typ produktu: Japonský a Santoku nôž
Séria: MIYABI 5000FCD
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Výrobca: MIYABI
Margin-category: B

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. 104382