Klasické hrnce

2 položiek celkom

Hrnce a nádoby - nevyhnutnosť v každej kuchyni

Hrnce a kastróly sú základným kuchynským vybavením. Hrnce sú tiež jednou z prvých vecí, ktoré si musíte zaobstarať, keď sa sťahujete z domu rodičov, kupujete si s partnerom nový dom alebo sa sťahujete do úplne nového domu s úplne novou kuchyňou. V ktorej by vaša stará sada hrncov vyzerala... škaredo. A vedeli ste, že väčšina ľudí si sadu hrncov kupuje len dva alebo trikrát za život? Niekedy máme tendenciu kupovať častejšie auto! A práve preto musíte k hrncom pristupovať ako k skutočnej investícii, pretože ak sa rozhodnete kúpiť kvalitný hrniec, budete sa z jeho funkčnosti a dizajnu tešiť celé roky, a ak neviete, aký druh hrnca vlastne potrebujete alebo aký materiál si vybrať, prečítajte si nášho kompletného sprievodcu nakupovaním hrncov tu. Môžete si tiež pozrieť naše najpredávanejšie hrnce.

Na čo potrebujete veľký hrniec?

Veľké a hlboké nádoby sú veľmi univerzálne a možno ich použiť na:

  • varenie polievok, vývarov atd.
  • varenie veľkého množstva cestovín
  • varenie morských plodov
  • ¨
  • prípravu duseného mäsa a jedál z jedného hrnca
  • varenie vody

Kulina ponúka široký výber hrncov - veľmi hlboké hrnce, veľké hrnce a menšie hrnce z rôznych materiálov, vyrobené spoľahlivými značkami a určené pre rôzne štýly interiéru. Ak neviete, ktorý hrniec si vybrať, pozrite si hrnce od značiek ako napr Fissler, Zwilling alebo Eva Solo má v ponuke.

Ako sa starať o svoje hrnce?

Vedeli ste, že väčšina ľudí si sadu hrncov kúpi len dva alebo trikrát počas svojho života? Niekedy máme tendenciu kupovať autá častejšie ako hrnce! Preto sa oplatí investovať do kvalitných hrncov a užívať si ich funkčnosť dlhé roky a pri každom varení. A ak investujete peniaze do kvalitného riadu, mali by ste sa o svoje hrnce aj dobre starať. Ako sa starať o svoje hrnce?

  • Pred prvým použitím si vždy prečítajte pokyny výrobcu a uistite sa, že hrnce nedávate do umývačky riadu, pokiaľ to nie je odporúčané,
  • nepoužívajte kovové náčinie, ktoré by mohlo poškriabať povrch hrncov, používajte radšej drevené alebo silikónové kuchynské náčinie,
  • nenechávajte špinavé hrnce cez noc ani ich dlho nenamáčajte (najmä hrnce z nehrdzavejúcej ocele),
  • ak sa chcete zbaviť škvŕn na povrchu hrncov z nehrdzavejúcej ocele, vyčistite ich čistiacim prostriedkom na nehrdzavejúcu oceľ,
  • keramické hrnce nečistite oceľovou vlnou,
  • železné hrnce čistite ihneď po použití a nepoužívajte mydlo, pretože kov je porézny a môže absorbovať chuť chemikálií,
  • zabráňte teplotnému šoku, nedávajte horúce hrnce do studenej vody atď..
  • v liatinovom riade nevarte kyslé potraviny (napríklad paradajky),
  • Hrnce a panvice s povrchovou úpravou neukladajte na seba, pretože to môže spôsobiť poškriabanie a odštiepenie. Zaveste ich na háčiky alebo ich položte na bok.