Penovačky

7 položiek celkom
Penovačka/cedidlo Profi Plus WMF
€27
WM1871976030
Penovačka Profi Plus O 11 cm WMF
€30
WM1871026030
Penovačka/naberačka B Bois de Buyer
€18,90
DB270104
Dierovaná lyžica / penovačka B Bois de Buyer
€22
DB270100
Penovačka Pro nehrdzavejúca oceľ ZWILLING
€32,49 –14 %
€27,90
ZW37160005
Penovačka/cedidlo O 11 cm magic Fissler
€35,30 –10 %
€31,70
FS02007811000

Štrbinové lyžice – pohodlné vyprážanie

Na čo slúžia štrbinové lyžice?

Drážkované lyžice sú kuchynské náčinie, ktoré má v miske štrbiny alebo otvory, ktoré ich odlišujú od bežných alebo miešacích lyžíc. Drážkované lyžice možno použiť na celý rad kulinárskych úloh ako napr

  • pasírovanie kúskov jedla z tekutiny (vývar, vriaca voda, omáčka atď.) z tohto dôvodu sa nazývajú cedníkové lyžice
  • smaženie – vyprážanie jedla na hlbokom horúcom oleji
  • scedenie cestovín – ak chcete scediť cestoviny z vriacej vody, môžete použiť štrbinovú lyžicu na naberanie cestovín a nechať horúcu vodu odtiecť

V Kulina ponúkame rôzne štrbinové a cedníkové lyžice, ktoré budú ideálne na odkvapkávanie hustejších alebo redších omáčok od popredných výrobcov, ako sú de Buyer a WMF.

Aký je rozdiel medzi štrbinovou a perforovanou servírovacou lyžicou?

Perforovaná servírovacia lyžica a štrbinová servírovacia lyžica sú obidva typy lyžíc, ktoré sa používajú na odkvapkávanie alebo podávanie jedla, líšia sa však svojim dizajnom a funkciou. Rozdiel je v podstate vo veľkosti a tvare ich štrbín alebo otvorov.

Štrbinová lyžica má väčšie otvory, ktoré umožňujú odtekanie hustejších omáčok a menších čiastočiek jedla, keď sa používa na servírovanie. Perforovaná servírovacia lyžica má menšie otvory na odtok prebytočnej šťavy, sirupu alebo vody.

Nezabudnite si pozrieť aj náš výber súprav kuchynského náradia a cedníkov a sitiek , aby ste pri svojich kulinárskych experimentoch dosiahli čo najlepšie výsledky.