Sekáčiky na mäso

1 položiek celkom
Čínsky kuchynský nôž ROSE WOOD DAMASCUS 16,5 cm, Dellinger DNGRXZB27RW7CH

Sekací nôž – váš výkonný kuchynský nástroj

Čo je to sekáčik a na čo všetko môžete sekáčik použiť?

Sekáčik je obrovský nôž pripomínajúci sekeru s pravouhlou čepeľou. Aj keď sa to môže zdať nepríjemné, akonáhle ho začnete používať, budete ho dvíhať rovnako často ako váš kuchársky nôž. Jeho silná viacúčelová čepeľ môže byť použitá na:

  • štiepanie veľkých kusov mäkkých kostí
  • sekanie cez veľké kusy mäsa
  • krájanie veľkej zeleniny, ako je tekvica, kapusta alebo tekvica
  • krájanie všetkých druhov zeleniny
  • drvenie strúčikov cesnaku
  • filetovanie rýb
  • naberanie nasekaných ingrediencií a ich prenášanie do hrnca, panvice alebo woku

Koľko druhov sekáčových nožov existuje?

V Kulina nájdete výber prémiových sekáčikov od svetoznámych značiek ako Wusthof a Zwilling. Výber správneho sekáčika je kľúčový a závisí od úlohy, ktorú by ste chceli vykonávať najčastejšie, a ingrediencií, ktoré s ním chcete pripravovať. Existuje niekoľko druhov sekáčikov, ktoré si môžete kúpiť, s čepeľami rôznych tvarov a veľkostí a každý z nich má svoje vlastné charakteristiky.

  • Sekáčik na mäso

Sekáčik na mäso je kulinársky nástroj, ktorý sa používa na prerezanie veľkých porcií mäsa, šliach a kostí. Sekáčik možno použiť na spracovanie mäkších kúskov mäsa, ako aj na sekanie kostí, chrupaviek a šliach. Bez námahy si poradí s hovädzím mäsom, ošípanými a rybami a zvyčajne sa používa na delenie pečienky a hydiny.

  • Čínsky sekáčik

Veľké nože známe ako „čínske sekáčiky“ sa vo všeobecnosti používajú v čínskej kuchyni, ale sú vhodné na rôzne formy domácej kuchyne. Vyznačujú sa širokou čepeľou s mäkkými krivkami a zaobleným ostrím. Zistíte, že každý deň siahate po čínskom sekáči, aby ste nasekali, nakrájali, nakrájali na kocky a nasekali všetky ingrediencie pre svoje obľúbené jedlá.

  • Sekáčik na zeleninu

Sekáčik na zeleninu – veľký štvorcový nôž s veľmi širokou čepeľouje ideálny na krájanie veľkej zeleniny, ako je kapusta, sekanie tvrdej zeleniny, ako je mrkva, cibuľa a zeler, ale aj mäkšie ako paradajky.

Ako sa starať o svoj sekáčik?

Kuchynské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám sekáčik vydržal veky, pri čistení a skladovaní nožov dodržiavajte tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž na šunku skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok alebo stojan na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste sekáčik pomocou brúska na nože -
  • použite dosku na krájanie , ktorá je vhodná na nože a je dostatočne veľká, aby sa do nej zmestila šunka, ktorú chcete krájať