Zapekacie misy a misky

8 položiek celkom

Riad do rúry – nesmie chýbať vo vašej kuchyni

Čo robí dokonalý pokrm do rúry?

Miska na pečenie často nazývaná kastról, pravdepodobne z archaického francúzskeho slova casse, čo znamená malý kastról, je veľká, hlboká miska používaná v rúre aj ako servírovacia misa (z tohto dôvodu je niekedy vybavená malými rúčkami). Je to jeden zo základných kuchynských nástrojov a dá sa použiť na rôzne účely. Zapekaciu misu využijete na sladké i slané jedlá, na dezerty a večere, zeleninové, mäsové či ovocné jedlá. Môže poslúžiť ako náhrada pekáča alebo dokonca pekáča , takže sa uistite, že si zaobstaráte vysokokvalitný pekáč, ktorý vám bude slúžiť veky a vyzerať dobre na pracovnej doske vašej kuchyne.

Misky do rúry sú vyrobené zo žiaruvzdorných materiálov, ako je sklo, kov alebo kamenina, ktoré znesú teplotu 250 °C a sú vhodné na použitie v rúre.

Na čo všetko môžete použiť misku na pečenie?

Nádoby na pečenie sa dajú použiť na veľké množstvo kulinárskych experimentov, takže kvalitný pekáč vám poslúži nielen dlhé roky, ale aj pomerne často. Zapekaciu misu môžete použiť na varenie:

  • kastróly (makaróny alebo zelenina)
  • gratinované zemiaky
  • enchiladas a quiche
  • ovocie sa drobí
  • lasagne
  • mäso

V Kulina nájdete prevažne keramický, porcelánový a kameninový riad. Ak hľadáte skvelý riad do rúry, mali by ste sa pozrieť, čo ponúka značka Revol . Garantujeme vám, že budete ohromení tvarmi a farbami ich keramiky! Legendárne zapekacie misky francúzskej značky Emile Henry vyrobené z HR® (High Resistance) keramiky, ktorá zaisťuje rovnomerné rozptýlenie tepla a umožňuje dokonalé prepečenie jedla až do jeho stredu. Ich retro vzhľad a krásne farby sa budú skvele vynímať v každej kuchyni a ľahko ich využijete na podávanie pokrmov priamo z rúry na stôl a do chladničky.

Nezabudnite, že nepoužívajte kovové náčinie, pretože môže poškriabať alebo poškriabať vonkajšiu vrstvu keramického riadu!