Filetovacie nože

16 položiek celkom
Nôž na krájanie SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 cm, Dellinger DNGRKHOK8S
Filetovací nôž GRAND GOURMET PC 16 cm, WMF
€97
WM1889586032
Filetovací nôž KATAI 20,5 cm, Forged
€129
FORGEDSDV620629
Ryby nôž na filetovanie CLASSIC 16 cm, flexibilný, Wüsthof WU1030102916
Filetovací nôž OLIVE 20,5 cm, rukoväť z olivového dreva, Forged FORGEDSDV305164
Filetovací nôž MO-V 22 cm, Samura
€60
SMRSNMVFN
Filetovací nôž BRUTE 20,5 cm, Forged
€67
FORGEDSDV304044
Nôž na ryby GOURMET 20 cm, flexibilný, Wüsthof WU1035047620
Filetovací nôž CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
€120
WU4556
Filetovací nôž GOURMET 16 cm, Wüsthof
€59
WU1035049116
Filetovací nôž CLASSIC 20 cm, Wüsthof
€110
WU451820
Filetovací nôž FOUR STAR 18 cm, Zwilling
€81,99 –7 %
€76
ZW31073181
Filetovací nôž FK2 18 cm, de Buyer
€83,50
DB428318
Filetovací nôž GO FOR GOLD 18 cm, F.DICK
€96
FDCK814541880
Filetovací nôž GOURMET 18 cm, Zwilling
€50,99 –17 %
€42,20
ZW36113181

Filetovacie nože – pomocou našich filetovacích nožov hladko zbavte kožu vašich rýb

Na čo slúži filetovací nôž?

Filetovací nôž je typ kuchynského noža, ktorý sa používa na filetovanie. Patrí do rodiny nožov na vykosťovanie a sa špeciálne používa na filetovanie a prípravu rýb. Nôž na rybie filé sa používa na prerezanie kože, kostí a mäsa pri pitve rýb.

Čo odlišuje filetový nôž od vykosťovacieho noža?

Filetovacie nože patria do rodiny nožov na vykosťovanie, ale ich flexibilné a ostré čepele sú určené na rezanie rýb a odstraňovanie kostí. Vykosťovacie noželepšou voľbou pre tvrdšie mäso, ako je bravčové, hovädzie alebo kuracie mäso.

Ako sa brúsi nôž na rybie filé?

Flexibilná čepeľ filetovacieho noža si kvôli svojej pružnosti vyžaduje iný druh honovania ako iné nože. Filetový nôž je brúsený od špičky po pätu na rozdiel od iných nožov, ktoré sú naostrené od päty po špičku.

Ak chcete získať ideálny brúsik pre váš filetový nôž, môžete si pozrieť našu kolekciu brúsky na nože.

Čo robí dobrý filetovací nôž?

  • materiál – vyberte si kvalitný nôž s čepeľou, ktorá len tak nehrdzavie
  • dĺžka čepele – jednou z najdôležitejších vlastností filetového noža je jeho dĺžka. Dĺžka noža by však mala závisieť od veľkosti rýb, ktoré najčastejšie pripravujete. Na väčšie ryby voľte nôž s dlhšou čepeľou, na malý úlovok kratší
  • tenká a flexibilná čepeľ - vhodný stupeň pružnosti čepele vám umožní ľahko prerezať filet a urobiť presné rezy

V Kulina nájdete veľký výber prémiových filetovacích nožov od známych výrobcov ako Wusthof a Forged a ak máte radi ryby, určite si pozrite naše zbierka nožov na lososy a príborov na morské plody a ryby.

Môžete si tiež prečítať nášho nákupného sprievodcu, ako si vybrať dokonalé nože do kuchyne tu.

Ako sa starať o filetovací nôž?

Kuchynské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám filetový nôž vydržal veky, uistite sa, že dodržiavate tieto jednoduché pravidlá na čistenie a skladovanie nožov:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž