4 položiek celkom
Servírovacia lyžica ryže PRO, Zwilling
€33
ZW37160033
Špachtľa na lasagne PRO, Zwilling
€32,49 –10 %
€29
ZW37160035

Servírovací príbor - nepostrádateľné servírovacie nástroje

Čo sú to servírovacie príbory?

Servírovací príbor je typ servírovacieho náčinia, ktoré sa používa na servírovanie jedla, zvyčajne pri jedálenský stôl. Tieto príbory sú často vyrobené z kvalitných materiálov, ako je nehrdzavejúca oceľ, drevo alebo plast, a môžu byť umelecky spracované tak, aby sa pekne hodili k ostatnému riadu, ako sú jedálenské príbory, servírovacie misy alebo poháre.

Existujú rôzne typy servírovacích príborov a na webovej lokalite Kulina ich nájdete veľa. Zahŕňajú:

  • Súpravy na servírovanie šalátov: Ak chcete šalát miešať a podávať elegantným spôsobom, určite budete potrebovať súpravu na servírovanie šalátu alebo kliešte na šalát. Súpravy na servírovanie šalátov pozostávajú zo šalátovej lyžice a šalátovej vidličky. Salátové lyžice ponúkajú lepšiu kontrolu a väčšiu plochu ako štandardné lyžice.
  • Servírovacie vidličky: Servírovacie vidličky s dlhou rukoväťou, ktoré sa používajú na servírovanie mäsa alebo zeleniny.
  •  
  • Naberačky na polievku a omáčku: Ozdobné naberačky na polievku a omáčku používané na podávanie omáčky alebo iných tekutých omáčok. Servírovacie lyžice s veľkými okrúhlymi pohármi sú tiež ideálne na servírovanie duseného mäsa, zeleniny a ryže.
  • Servítky na tortu - servítky na tortu sú užitočným nástrojom na servírovanie torty, ale aj lasagní alebo focaccie

Aký je rozdiel medzi kuchynské pomôcky a servírovacím príborom?

Kuchynské pomôcky kuchynské náčinie je niekedy veľmi podobné servírovaciemu náčiniu. Napríklad kuchynské lyžice sa môžu používať na varenie aj servírovanie. Medzi týmito dvoma typmi riadu sú však veľké rozdiely:

  • kuchynské pomôcky musí byť bezpečné pre hrnce a panvice, nesmie poškriabať ich nepriľnavý povrch, a preto musí byť vyrobené z materiálov, ktoré sa nepoškriabu, ale zároveň sú odolné voči teplu. Kuchynské náradie sa preto často vyrába z dreva, silikónu alebo plastu.
  • servírovací príbor sa používa v jedálni a je doplnený o náš riad, sklo a jedálenský príbor. Je to súčasť prestierania stola. Z tohto dôvodu je často veľmi dekoratívny a zvyčajne vyrobený z nehrdzavejúcej ocele.

Ako sa môžem starať o svoj servírovací príbor a udržiavať ho?

Správne čistenie, skladovanie a manipulácia sú súčasťou údržby servírovacieho príboru. Servírovací príbor by sa mal po každom použití umyť v ruke jemným mydlom a teplou vodou a potom hneď vysušiť. Servírovací príbor skladujte na čistom a suchom mieste, mimo dosahu vody a prachu.

V dôsledku kontaktu so vzduchom alebo kyselinami z potravín by sa váš servírovací príbor mohol časom znehodnotiť alebo zmeniť farbu. Môžete ich odstrániť vyčistením leštidlom na striebro alebo neabrazívnym čistiacim prostriedkom na kovy podľa pokynov výrobcu.