Ručná výroba
Tradičné japonské nože sa vyrábajú ručným kovaním. Vďaka opakovanému zahrievaniu a tvarovaniu kladivom získava oceľ hustejšiu štruktúru a s ňou aj výnimočnú pevnosť. Tento proces zaručuje dlhotrvajúcu ostrosť čepele, ako aj originálne línie, vďaka čomu sú kvalitné japonské nože skutočnými kuchynskými skvostami.
Strojová výroba
Cenovo výhodnejšie a stále kvalitné sú nože kované strojovo. Buď úplne (strojové kovanie), keď sa na výrobu noža používajú najmodernejšie technológie kovania, alebo čiastočne (polo-ručné kovanie), keď sa strojová výroba kombinuje s ručnou.
Stlačenie
Výnimočne sa objavujú aj japonské lisované nože. Takéto nástroje sú zvyčajne cenovo dostupné, ale je potrebné vziať do úvahy, že ich čepele nie sú kvôli výrobnému procesu také pevné, takže nikdy nebudú také ostré a budú vyžadovať častejšie ostrenie.
Vyvažovanie
Japonské nože sa vyznačujú aj presným vyvážením. To sa pozná podľa toho, že bod rovnováhy noža sa nachádza v mieste, kde sa čepeľ stretáva s rukoväťou. V praxi to znamená, že nôž sa ľahko ovláda a nevyžaduje si nadmernú námahu pri rezaní.