Santoku nože

35 položiek celkom
Santoku nôž MANMOSU 18 cm, Dellinger
€167
DNGRSXLKH109
Santoku nôž ROSE WOOD DAMASCUS 17,5 cm, Dellinger DNGRXZB27RW7
Santoku nôž 800DP 18 cm, Miyabi
€277 –20 %
€220,70
MB54487181
Santoku nôž PINK SPIRIT 18 cm, ružová, F.DICK
€114 –10 %
€102,60
FDCK8174218K79
Nôž Santoku RAN PLUS 16,5 cm, čierny, Yaxell
Novinka
€221,99
YAX36601
Nôž Santoku SUPER GOU 16,5 cm, červený, Yaxell
Novinka
€514,99
YAX37101
Santoku nôž EYES 18 cm, Dellinger
€83,99
DNGRSXLKHAUS7
Nôž Santoku SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, čierny, Yaxell
Novinka
YAX37201
Nôž Santoku RAN PLUS 12,5 cm, čierny, Yaxell
Novinka
€164,99
YAX36612
Nôž Santoku SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRSXLKHP5
Nôž Santoku ZEN 16,5 cm, čierny, Yaxell
Novinka
€184,99
YAX35501
Nôž Santoku KANETSUGU MIYABI ISSHIN 18 cm, Dellinger DNGRSXL2003
Nôž Santoku RESIN FUTURE 17 cm, červený, Dellinger DNGRH191
Santoku nôž GO FOR GOLD 18 cm, F.DICK
€134 –6 %
€125,20
FDCK8144218K80
Santoku knife FRESH KITCHEN K1220104 12 cm, Tefal
€17
TEFK1220104
Santoku nôž INGENIO K1530414 13 cm, keramika, Tefal
€28,90
TEFK1530414
Nôž Santoku CLASSIC COLOUR 17 cm, červený sumach, Wüsthof WU1061731717
Hore
Ďalšie produkty

Nože Santoku - jeden z najuniverzálnejších nožov vo vašej kuchyni

Čo je to nôž Santoku?

Nôž Santoku je veľmi všestranný, stredne veľký nôž, ktorý možno použiť na množstvo kulinárskych úloh. Nôž pochádza z Japonska a má širokú čepeľ bez špičky, ale s tupou zadnou chrbticou, ktorá sa zakrivuje nadol, aby sa stretla s prednou čepeľou s rovným ostrím. Je dlhý 12 až 20 cm, nemá podložku, má vyváženú hmotnosť a ľahko sa drží.

Aký je rozdiel medzi nožom Santoku a nožom šéfkuchára?

Domáci kuchári a profesionálni kuchári používajú santoku aj šéfkuchárske nože na rôzne úlohy krájania. Aké sú rozdiely medzi týmito dvoma typmi nožov? Nože Santoku majú kratšiu čepeľ ako kuchárske nože a ich čepeľ je zvyčajne jednoduchá na rozdiel od kuchárskych nožov s dvojitou fazetou. Keďže nemá hrot, umožňuje krájanie jediným rezom smerom nadol, zatiaľ čo s kuchárskym nožom musíte čepeľou pohnúť dopredu. Vyberte si šéfkuchársky nôž, ak uprednostňujete „hojdaciu“ metódu rezania a choďte na Santoku, aby rezal rýchlejšie a efektívnejšie.

Na čo sa používa nôž Santoku?

„Santoku“ možno preložiť ako „tri cnosti“ alebo „tri použitia“, ktorými sú sekanie, krájanie na kocky a mletie. Umožňuje vám krájať veľmi tenké plátky jedla, vďaka čomu vaše jedlá vyzerajú pekne a esteticky. Nôž Santoku môžete použiť na:

  • rezanie mäsa
  • krájanie šunky alebo syra
  • krájanie, sekanie alebo krájanie ovocia, zeleniny a orechov
  • mleté bylinky
  • vytváranie jemných plátkov

V Kulina nájdete kvalitné nože Santoku vyrábané spoľahlivými značkami, ktoré odolávajú opotrebovaniu. Skontrolujte nože podľa Dellinger alebo Forged alebo Zwilling alebo si najskôr prečítajte nášho dokonalého sprievodcu nákupom noža. Naše najpredávanejšie nože Santoku si môžete pozrieť aj tu.

Ako nabrúsiť nôž Santoku?

Ak používate svoj nôž Santoku denne, mali by ste ho brúsiť pomerne často – aspoň každé dva týždne. Najlepším spôsobom na nabrúsenie noža Santoku je brúsny kameň. Nabrúste svoj nôž ako bežný nôž – s 20-stupňovým uhlom k brúsnemu kameňu, a ak má ostrie granton, choďte na 15 stupňov. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o svoj nôž Santoku?

Nože Santoku sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby váš nôž Santoku vydržal veky, uistite sa, že dodržiavate tieto jednoduché pravidlá na čistenie a skladovanie nožov:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž