Darček pre gurmána 2023

Pre milovníkov jedla a varenia

Čo poteší tých, pre ktorých je varenie čistou radosťou? No predsa, správna výbava. Pretože je to zábavnejšie a výsledok je ešte lepší. A keď je výbava krásna, vyzerá skvele v kuchyni aj na Instagrame.

 

Základná výbava

Hrnce, panvice, nože, mlynčeky na korenie a soľ. Pre tých, ktorých vášeň pre varenie ešte len začína, a pre tých, ktorí chcú svoje umenie posunúť na vyššiu úroveň. Kvalitný hrniec alebo nôž sú pre kuchyňu tým, čím sú čierne šaty alebo kabát v šatníku. V našom článku sme zhrnuli, do ktorých kúskov sa oplatí investovať, pretože vám budú vo vašej vysnívanej kuchyni slúžiť dlhé roky. Sprievodcovia základmi kuchyne.

 

steaková darčeková súprava De Buyer

Dokonalý steak

Dokonale pripravené mäso si vyžaduje kvalitné suroviny, trochu cviku a predovšetkým dobrú panvicu. Šéfkuchári sa pri príprave mäsa zvyčajne spoliehajú na tradičnú oceľ, napr. panvice francúzskej značky de Buyer, prípadne liatinové alebo medené panvice. Alternatívou sú moderné technológie, ktoré dokážu kombinovať nepriľnavý povrch a vynikajúcu tepelnú vodivosť, ako napr. Panvice Profiresist nemeckej značky WMF.

 

Pre pokročilých

Prekvapte prístrojom alebo vychytávkou, ktorý rozšíri jeho alebo jej kulinárske obzory. Vákuové varenie pri nízkych teplotách v nádobe sous vide, čerstvý domáci jogurt podľa vašej chuti (grécky, jogurtový nápoj, ale aj vegánsky alebo bezlaktózový) alebo vajcia pripravené presne podľa vašich predstáv. Toto sú presne tie "pomôcky", ktoré ocení fanúšik kvalitného a rozmanitého stravovania a varenia.

VÁKUOVÁ SADA

Keď veľa varíte, je uchovávanie potravín veľmi dôležité. S vákuovou súpravou vydržia potraviny a hotové jedlá až päťkrát dlhšie. Okrem toho možno súpravu použiť aj na šetrné vákuové varenie metódou sous vide.

JOGURTOVAČE

Podľa vlastnej chuti pre vás pripravia čerstvý domáci jogurt (grécky, jogurtový nápoj, ale aj vegánsky alebo bezlaktózový). Jednoducho sa nedá porovnať s tým, čo bežne kúpite v obchode..

NOŽE DELLINGER

Pracovný nástroj pre samuraja v kuchyni. Základnú sadu nožov už pravdepodobne má. Ak ho však varenie naozaj baví, nože nie sú len obyčajným nástrojom, ale aj vyjadrením osobnosti. Presne ako nože Dellinger.

MEDENÉ HRNCE

Tento riad sa neskladuje v skrinkách. Tento riad je hrdo vystavený v kuchyni. Je nádherný, je to kulinárska klasika a nasledujúce generácie ho budú s radosťou dediť.

 

 

On. Jedine on.

Všetci ho dobre poznajú, všetci ho milujú. Robot KitchenAid je najpredávanejším kuchynským robotom na svete, hviezdou kuchýň a stálicou na svadobných zoznamoch. Je ľahké pochopiť prečo. Legendárny dizajn z 50. rokov nikdy nevyjde z módy a vďaka širokej škále farieb a vymeniteľných misiek si každý môže vytvoriť svoj vlastný originál. Nekompromisný výkon, jednoduché ovládanie a široký výber príslušenstva na takmer každú kuchynskú činnosť. Ak ho ešte nevlastní, určite o ňom sníva..