produkt sa už nepredáva

Grilovacia panvica 27 x 27 cm Durit Protect Plus

liaty hliník s nepriľnavým povrchom

Zavolejte nám na 0800 212 100 nebo napište, poradíme vám.

Popis produktu

Grilovacia panvica Durit Protect Plus od osvedčeného nemeckého výrobcu WMF ocení každý milovník chutných grilovaných pokrmov ako sú šťavnaté steaky, chrumkavé opečené párky alebo farebné kúsky krehkej zeleniny. Pripravujte si tieto delikatesy po celý rok a za akéhokoľvek počasia v pohodlí svojej kuchyne!

Jadro panvice je vyrobené z hliníka, teda z materiálu, ktorý vyniká vysokou stabilitou a perfektnou tepelnou vodivosťou. Panvica sa tak nielen rýchlo a rovnomerne po celom povrchu zahreje na požadovanú teplotu, ale je potom aj veľmi jednoduché počas varenia príslušné teploty korigovať a udržiavať.

Plátky hovädzej roštenky, kačacie prsia či plátky rozmarínových zemiakov tak nemusíte neustále otáčať a posúvať. Pokrm bude prepečený rovnomerne a všetko bude hotové naraz. To vám ušetrí nielen námahu a čas, ale aj cennú energiu.

Štvorcový tvar panvice umožní využiť plochu panvice na maximum – klobásky, cukety, plátky ryby a iného mäsa, burgery všetko naskladáte úhľadne a úsporne vedľa seba.

Nepriľnavá povrchová úprava Durit Protect Plus je vysoko trvanlivá a odolná proti poškrabaniu.

  • Nepriľnavá povrchová úprava Durit Protect Plus
  • Ideálna na prípravu citlivých potravín ako sú ryby
  • Vyrobená z hliníka – ľahký materiál s vynikajúcou tepelnou vodivosťou
  • Rýchle a rovnomerné zahriatie, teplotu ľahko korigujete
  • Priečne žliabky vytvoria na pokrme efektné opečené prúžky
  • Ergonomicky tvarovaná rukoväť vyrobená zo špeciálneho žiaruvzdorného plastu
  • Zdravé varenie s minimálnym množstvom tuku
  • Nadbytočný tuk zostáva v priečnych žliabkoch
  • Na oboch stranách šikovné bočné výlevky
  • Panvica je vhodná na všetky typy sporákov okrem indukcie
  • Dobre a rýchle sa čistí, odporúčame umývať ručne

Tipy na smaženie:

Oleje lisované za studena nie sú vhodné na smaženie na nepriľnavom povrchu, pretože sú pri vyšších teplotách nestabilné a ich zložky by sa mohli napojiť na nepriľnavý povrch a obmedziť tak jeho nepriľnavé vlastnosti.

Maslá či margaríny by sa nemali zahrievať na viac ako 150 °C (margarín cca 170 °C). Hodia sa napr. na smaženie vajíčok, palaciniek, obaľovaných potravín alebo rýb. Tuk pomaly zahrievajte, kým sa neobjavia malé bublinky, znížte príjem tepla, počkajte, kým tuk prestane bublať. Potom môžete začať smažiť.

Milovníkom varenia odporúčame na smaženie prepustené maslo. Neobsahuje vodu a bielkoviny, je vhodné na jemné smaženie aj na restovanie pri vysokých teplotách 190 °C – 210 °C. Má špecifickú chuť a odlišné vlastnosti od bežného stolného masla.

Bežne používané rastlinné oleje, napr. repkový, slnečnicový alebo zmiešané oleje, vydržia smaženie pri vysokých teplotách 190 °C – 220 °C. Sú vhodné na smaženie alebo fritovanie väčšiny potravín, predovšetkým ale na restovanie mäsa. Pri ich používaní dbajte na to, aby nebol zbytočne prepaľovaný. Ak začne olej dymiť, je rozpálený na príliš vysokú teplotu.

Stužené rastlinné tuky vydržia vysoké teploty 190 °C – 220 °C. Zvyčajne sa predávajú v blokoch, dobre sa porciujú. Sú ideálne na smaženie dozlatista. Sú vhodné na smaženie múčnych pokrmov (napr. palaciniek) a obaľovaných potravín (rezňov).

KÓD: WM0589674291

Zobraziť celý popis produktuSkryť celý popis produktu