Japonský krájací nôž SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
Kód: MB33950241Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"Kuchyňa, v ktorej nenájdete dobrý nôž, nie je kuchyňou."
Masaharu Morimoto, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Extrémně ostrý japonský nôž SUJIHIKI s dlohou štíhlou čepeľou vyniká v plátkovaní jemného mäsa. Nízká výška čepele znižuje trenie a nôž tak lepšie preniká mäsom. Ak ste doposiaľ pracovali s európskymi nožmi, prekvapí vás čepeľ svojou neobyčajnou jemnosťou. SUJIHIKI je japonskou zdokonalenou verziou západného filetovacieho noža. Bez väčšej námahy nakrájate na jemné plátky surové mäso a ryby. Neprekonateľnú geometriu noža oceníte aj pri porciovaní pečeného mäsa, šunky alebo hydinových pŕs. Ak patríte k milovníkom hovädzieho carpaccia, mal by sa tento nôž stať povinnou výbavou vašej kuchyne. Robustná skvele vyvážená, ergonomická rukoväť z exotického dreva výborne sedí v ruke a minimalizuje námahu ruky pri práci v rôznych uhloch.
Odporúčanie: vzhľadom na jemnosť čepele, nie je tento nôž vhodný na prácu s mäsom obsahujúcim kosti.
Špecifikácia: dĺžka čepele 24 cm
Potešenie z varenia začína už prípravnými prácami, kde hrá nôž jednodznačne hlavnú úlohu. Japonské nože série MIYABI 4000FC vás budú s gráciou sprevádzať všetkými rituálmi prípravy pokrmu. Nože s tradičnou rukoväťou boli vyvinuté s dôrazom na eleganciu a maximálnu praktickosť a bezpečnosť.
Čepeľ noža je vyrobená z FC61 dvakrát tvrdenej chrómovej ocele. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je oceľ zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť výnimočnou tvrdosťou. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, keď sa nôž najprv ostrí pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne sa ostrie doleští koženým honovacím remeňom. Symetrické brúsenie a ostrie Katana edge zaručujú jednoduchý prienik surovinami. Vykrojená záštita bráni zošmyknutiu prstov na ostrie.
Osemboká rukoväť poskytuje perfektnú kontrolu nad rezom a efektívnu podporu pri krájaní. Ebenové drevo pakka je vďaka vysokej vrstevnatosti prirodzene odolné a tvarovo stabilné. Ozdobný čap rukoväti je decentnou ázijskou ozdobnou metódou. Dokonalé vyváženie noža prináša komfort a zamedzí únave ruky. Nože MIYABI 4000FC dokonale uspokoja vašu túžbu po precíznom nástroji japonského pôvodu.
- Vyrobené z dvakrát tvrdenej chrómovanej ocele FC61
- Tvrdosť 61 Rockwella
- CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
- 2-vrstvové ostrie
- Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnosť používania
- Autentický, úzky japonský tvar
- Ostrie Katana edge
- Symetrický výbrus
- Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
- Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
- Pohodlná rukoväť z dreva pakka
- Osemboký tvar, impregnované drevo
- Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
- Ozdobný čap
- Gravírované logo
- Nevhodné do umývačky riadu
- Doživotná záruka na výrobné vady čepele
Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
- Zabráňte ohýbaniu noža
- Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
- Chráňte ostrie pred nárazom
- Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
- Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.17 kg |
Rozmer: | 24 cm |
Dĺžka čepele: | 24 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 4000FC |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |