Oceľová panvica výborne vedie teplo, je robustná a pravidelné používanie zlepšuje jej vlastnosti, takže je takmer nesmrteľná. Oceľové panvice najvyššej kvality dodávajú na náš trh spoločnosti ako De Buyer a FisslerIch kvalita je nekompromisná a vďaka nadčasovému vzhľadu sú vhodné do všetkých kuchýň.
- A čo nová oceľová panvica?
Pred prvým použitím oceľovú panvicu zapáľte. Budete potrebovať jedlý olej na varenie, nalejte na panvicu asi centimetrovú vrstvu a zahrejte. Keď sa z oleja začne dymiť, otáčajte panvicou, aby sa všade opekalo. Nakoniec panvicu utrite papierovou utierkou.
Rovnakú službu vám urobí aj soľ. Do panvice dajte kilo alebo dve soli v závislosti od veľkosti panvice. Zapnite na najvyšší výkon a nechajte ju pol hodiny zohrievať, zo soli sa musí dymiť. Nakoniec soľ vysypte a utrite handričkou. - Pravidelná údržba oceľovej panvice
Oceľ sa pomerne ľahko udržiava. Stačí obyčajná špongia a prostriedok na umývanie riadu. Rozhodne sa vyhnite abrazívnym pieskom, drôteným utierkam a najmä umývačke riadu. Nikdy nedovoľte, aby sa panvica namočila, pretože môže skorodovať. Pripáleniny vypaľujte olejom, ktorý ich ľahko odstráni. - Aby oceľová panvica dlho vydržala
Oceľ sa s vodou rozhodne nekamaráti, preto nikdy nenechávajte panvicu po umytí vyschnúť. Vždy ju udržiavajte dokonale suchú a čistú. Povrch udržiavajte jedlým olejom a z času na čas ho môžete znovu rozohriať. Oceľ pri pravidelnom používaní stmavne, ale to nie je na škodu. Naopak, je to znak dobre používanej panvice. Prečítajte si viac o oceľových panviciach.