Japonské nože

25 položiek celkom
Japonský kuchársky nôž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger DNGRSXL9309
Japonský kuchársky nôž PETTY 15 cm, Dellinger
€234
DNGRSXL9302
Nôž na krájanie KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH134
Japonský kuchársky nôž KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Kuchársky nôž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH165
Kuchársky nôž KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD 20,5 cm, Dellinger DNGRXZB58
Kuchársky nôž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Japonský nôž NAKIRI RAN PLUS 18 cm, čierny, Yaxell
Novinka
€234,99
YAX36604
Japonský nôž Nakiri CLASSIC IKON 17 cm, Wüsthof WU1030332617
Čínsky nôž ZEN 18 cm, čierny, Yaxell
Novinka
€271,99
YAX35519
Japonský nôž KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, čierny, Yaxell
Novinka
YAX36634
Japonský nôž KIRITSUKE ZEN 20 cm, čierny, Yaxell
Novinka
€193,99
YAX35534
Kuchársky nôž GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Nôž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Nôž na zeleninu NAKIRI 17 cm, Dellinger
€33
DNGRSXLPO2500200
Japonský nôž KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, hnedý, Dellinger
Novinka
DNGR8595705405981
Hore
Ďalšie produkty

Japonské nože - ostré ako meč

Aké sú nože japonského štýlu?

Japonské nože majú dlhú a tenkú čepeľ s ostrou špičkou a pôvodne sa používali na krájanie tenkých plátkov surových rýb a prípravu sushi. Sú ľahšie, v ruke sú vyváženejšie a sú ideálne pre presné úlohy. Sú vyrobené z tvrdšej a tenšej ocele - nehrdzavejúcej ocele alebo haganu, čo je rovnaký druh ocele, z ktorej sa vyrábajú japonské meče. Rukoväte japonských nožov sú vyrobené z tvrdého dreva.

Na čo sa používajú japonské nože?

Japonské nože - vďaka svojej dlhej, tenkej čepeli - sa dajú použiť na krájanie rýb alebo veľkých kusov mäsa (najmä na steaky). Existuje mnoho typov špecifických japonských nožov (napríklad Gyutou, Yanagi, Usuba alebo Deba), ktoré možno použiť na všetky presné úlohy od vykosťovania kurčaťa cez filetovanie rýb až po tenké plátky akejkoľvek zeleniny.

V Kulina nájdete kvalitné japonské nože od spoľahlivých značiek ako Dellinger alebo MIYABI. Môžete si tiež vybrať kované japonské nože holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie japonské nože tu.

Ako nabrúsiť japonský nôž?

Japonské nože môžu byť obojstranné alebo jednobřité (tradičné). Sú vyrobené z tvrdej ocele, ktorá sa v skutočnosti ľahšie brúsi ako mäkká oceľ používaná na westernové nože. Na nabrúsenie noža v japonskom štýle potrebujete brúsny kameň. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o japonský nôž?

Japonské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám japonský nôž vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • pri rezaní japonským nožom nerežte priamo na tvrdých povrchoch, ako je kamenná pracovná doska, nerezový drez, tanier alebo na doštičkách zo skla, keramiky, bambusu a iných tvrdých látok. Mäkká plastová doska na krájanie je najlepšia
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože.
  • pravidelne brúste nôž