Univerzálne a klasické panvice

52 položiek celkom
Oceľová panvica CARBONE PLUS 28 cm, de Buyer
€65,99 –9 %
€59,40
DB511028
Mini panvica 12 cm, De Buyer
€29,49 –20 %
€23,40
DB814012
218255 neprilnava panev infinite 24 cm hlinik circulon
Novinka
CIRC80676
Univerzálna panvica BLUE CARBON 32 cm, modrá oceľ, de Buyer DB3502410
218276 83921 25cm skillet
Novinka
CIRC83921
Panvica na vyprážanie CENIT 28 cm, Fissler
€74,57
FS45301281000
Univerzálna panvica CENIT 26 cm, čierna, hliník, Fissler FS045301261000
218249 neprilnava panev infinite 30 cm hlinik circulon
Novinka
CIRC80677
Mini panvica na vyprážanie 12 cm, čierna, liatina, Staub ST1221223
Sada panvíc ADAMANT COMFORT, sada 2 ks, čierna, hliník, Fissler FS159105021010
Univerzálna panvica BLUE CARBON 20 cm, modrá oceľ, de Buyer DB3502406
218270 83922 31cm skillet
Novinka
CIRC83922
218258 88005 28cm skillet
Novinka
CIRC88005
Univerzálna panvica CENIT 24 cm, nepriľnavý, Fissler FS45301241000
Hore
Ďalšie produkty

Panvice – na ktorých panviciach je najlepšie smažiť?

Panvice sú nevyhnutnosťou v každej kuchyni. Najbežnejšie typy panvíc sú hliníkové, nerezové, medené alebo liatinové panvice. Každý z materiálov má svoje vlastné vlastnosti a výhody, ktoré si môžete prečítať nižšie alebo v našom úplnom sprievodcovi panvicami tu.

Aké sú tie najlepšie panvice a na aký typ jedla sa hodia?

  • nerezové panvice na smaženie: pre takmer všetky druhy potravín, ktoré chcete smažiť, opekať alebo prudko opiecť, sú prakticky nezničiteľné a materiál ponúka vynikajúci rozvod tepla
  • hliníkové panvice sú najlepšie na opekanie jednotlivých porcií mäsa, steakov, hamburgerov alebo smaženie vajec. Hliníkové panvice sú ľahké a veľmi dobre rozvádzajú teplo, ale majte na pamäti, že teplo neudržujú príliš dobre, takže keď do horúcej panvice pridáte jedlo, teplota bude kolísať
  • liatinové panvice sú najlepšie na steaky, ale aj na smaženie a opekanie rôznych druhov jedál. Napriek tomu by ste si mali pamätať, že ich nepoužívajte na potraviny, ako sú paradajky a iné kyslé prísady, jemné ryby, vajcia alebo lepkavé dezerty
  • Medené panvice sa rýchlo zahrejú a vychladnú, krásne vyzerajú a sú skvelou ozdobou každej kuchyne. Sú ideálne na varenie pokrmov, ktoré vyžadujú stálu teplotu a presnú reguláciu (napríklad ryby, omáčky alebo sladkosti ako karamel), ale nemali by sa používať s kyslými prísadami ako citrónová šťava, víno alebo paradajky.

Nákup správnej panvice závisí od toho, aké jedlá zvyčajne pripravujete, aký typ sporáka používate a pre koľko ľudí varíte. Môžete si tiež pozrieť náš výber wok panvíc a grilovacích panvíc.

Sú nepriľnavé panvice vhodné na smaženie a prečo ich profesionálni kuchári nemajú radi?

Nepriľnavé panvice sú veľmi praktické a ľahko sa používajú, preto ich mnoho ľudí s obľubou využíva na rôzne kulinárske úlohy, ako je smaženie, opekanie alebo dusenie. Treba však mať na pamäti, že sú zvyčajne veľmi citlivé a ich nepriľnavý povrch sa dá ľahko poškodiť použitím nevhodného kuchynského náradia alebo príliš silných abrazívnych prostriedkov. To je dôvod, prečo ich profesionálni kuchári nepoužívajú v profesionálnych kuchyniach alebo reštauráciách, kde sa panvice používajú nepretržite.

Kvalitné nepriľnavé panvice sú však skvelými pomocníkmi pre domáce použitie a kombinácia nehrdzavejúcej ocele a nepriľnavých vlastností je ideálna pre všetkých domácich kuchárov, vrátane začiatočníkov. Nepriľnavé panvice používajte najmä na prípravu vaječných jedál, zeleniny, hydiny a jemných rýb.

Všetko, čo potrebujete vedieť o nepriľnavých panviciach

Ako často by ste mali vymieňať nepriľnavé panvice?

Podľa niektorých všeobecných pravidiel by ste ich mali vymeniť približne každých päť rokov, ale z času na čas sa musíte pozrieť na svoju panvicu, a ak si všimnete, že je zdeformovaná, poškriabaná alebo zmenila farbu, mali by ste ju okamžite prestať používať.

Ktoré panvice sú najlepšie?

V Kulině nájdete množstvo spoľahlivých, vysoko kvalitných panvíc od známych výrobcov ako Zwilling, Fissler, Woll alebo WMF. Výber závisí od toho, aký materiál preferujete a koľko peňazí chcete do svojej panvice investovať. Vyberte si Tefal, ak hľadáte lacnú nepriľnavú panvicu, alebo prejdite na de Buyer, ak si môžete dovoliť prémiovú panvicu od legendárneho francúzskeho výrobcu.

Ako sa starať o svoje panvice?

Každý materiál má svoje špecifiká, a teda vyžaduje aj individuálnu starostlivosť:

  • na nepriľnavé panvice používajte iba silikónové náčinie
  • vždy umývajte panvice ručne, nepoužívajte silné čistiace prostriedky ani drhnutie,
  • panvice osušte ihneď po umytí,
  • vyhýbajte sa veľkým zmenám teploty (nikdy nedávajte horúcu panvicu pod studenú vodu),
  • snažte sa vyhnúť kyslým potravinám a aerosólovým sprejom na varenie,
  • po vysušení potrite panvicu tenkou vrstvou oleja,
  • panvice správne skladujte.
Všetko o správnej starostlivosti o panvice